Svar: Putning til lur
Hej Susanne
Tak for dit brev :)
Det er rigtig vigtigt og helt naturligt, at din datter får en flaske med mme, som en fast del af hendes putteritual - og du behøver ikke erstatte flasken med sutten, når hun skal sove. Det lyder som om at sutten irriterer hende og det lyder som om at hun faktisk får sit suttebehov fint stillet via flasken og masser af børn bryder sig ikke om sut. Der er også en grund til at det kaldes "en narresut". Så hvis hun ikke vil sutten, så fred være med det :)
Jvf. min tidligere fremsendte dagsplan, så kan du se, hvordan en dag kan skrues sammen, så hun får både mad og mælk nok - og du kan se, hvordan mælken indgår som en fast del af det at skulle puttes. Det der er vigtigt er, at du prøver at fjerne flasken fra hende mund lige før hun sover helt. Så hun får mælk, men ikke falder i dyb søvn med flasken i munden. Du må meget gerne prøve at nå dertil, hvor du giver hende flaske, hun falder til ro, sover næsten, men ...
... slipper flasken, smiler til dig og triller om på siden og sover. På en måde hjælper flasken hende til at sove, men uden at hun er afhængig af at have den i munden, for at hun kan overgive sig det lille sidste stykke før hun rigtigt sover :)
Når du giver hende flaske i sengen eller i barnevognen, så vil det være en rigtig god idé at du eleverer hendes hovedgærde lidt, så hun ikke ligger helt fladt - dette for at forebygge mellemørebetændelse. Du kan elevere hendes hovedgærde lidt ved at komme en lille pude, et sammenrullet håndklæde eller lignende ind under madrassen i hovedenden, så hele madrassen på den måde løftes lidt op og hun kommer til at ligge lidt højere med hovedet. Hun er for lille til at sove med hovedpude, så derfor vil det være bedst at gøre det på denne måde :)
Jeg vil anbefale dig meget at læse to af mine bøger "Helens bog om børn og søvn" og "Helens bog om børn og mad" :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...