Brev:
Urolig afbrudt søvn
Kære Helen
Vi har en søn på netop 8 mdr, der gennem den sidste 1,5 mdr har sovet meget uroligt om natten med mange opvågninger. Han har ellers altid sovet godt om natten og kun vågnet når han skulle have mad.
Fra ca 5mdr begyndte han at vågne tidligere og tidligere, men sov ellers godt. Han sov fra ca kl 20 og vågnede kun 2 gange omkring ca kl 2 og igen ved 5-6 tiden, hvor han ikke ville sove videre. For ca 1,5mdr siden begyndte han at vågne flere gange i løbet af natten og græde. Nogle gange bare til at kunne trøstes med en sut og andre gange helt utrøsteligt. Særligt er han urolig mellem kl 4-6, hvor han ofte først kan falde til ro, hvis han kommer over i vores seng. Så kan han ofte falde i søvn igen, men sover let og uroligt og vågner ofte for at sikre sig at mor eller far stadig er der.
Han sover sjældent længere end til kl 06. Han har altid sovet i egen seng på vores værelse. Vi prøvede at flytte ham til eget værelse for ca en mdr siden, men opgav efter en uge, hvor vi havde været inde hos ham en gang i timen. Det er blevet lidt sjældnere efter vi flyttede ham tillbage på eget værelse, men han vågner stadig hyppigt i løbet af natten og skal have hjælp til at sove videre.
Dagssøvnen har vi også måtte arbejde med, da han også der, har haft brug for hjælp til at sove længere end een søvncyklus på ca 35-40min ad gangen. Men det er ved at blive bedre.
Ellers er han en glad dreng, der kryber ...
... rundt og udforsker verden. Han sover ca 2-3t fordelt på to-tre lure i løbe af dagen: Ofte 2x35-40min om formiddagen og ca 1t og 20 min om eftermiddagen. De dage han vågner meget tidligt putter vi ham omkring kl 8, og afhængigt af hvor længe han sover igen en lille lur før frokost og så en længere lur efter frokost. Han sover bedst i sin barnevogn udenfor. Om aftenen putter vi ham med fast putteritual omkring 19.30 og han sover i løbet af en times tid.
Han har altid sovet mindre end gennemsnittet for babyer i hans alder, men har syntes at trives med det. Han spiser godt i løbet af dagen med havregrød omkring kl 7, frugtsnack kl 9, frokost kl 12, flaske kl 14, eftermiddagssnack kl 16 og aftensmad ca kl 18. Ved sengetid får han vælling ca kl 19.30 og i løbet af natten bliver han ammet 2 gange. Første gang når han vågner ml midnat og kl 02 og igen mellem 04 og 06. Vi har prøvet at give ham et drømmemåltid omkring midnat, men det duer ikke da han hurtigt falder i dyb søvn og ikke får spist nok til resten af natten. Han får flaske og vælling i løbet af dagen, får at give ham jern nok, da han bliver voldsomt forstoppet af jerndråberne.
Vi er ved ved at være meget trætte pga afbrudt og manglende søvn og håber du kan hjælpe os til at få ham til at sove længere til 4-5tiden i egen seng. Vi er selvfølgelig opmærksomme på at holde lyset slukket og ikke tale og rumstere når han vågner før kl 06.
Med venlig hilsen
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.