Brev:
Amning om natten
Kære Helen
Sikke mange spørgsmål, der trænger sig på hos mig for tiden. I sidste uge havde vi en rigtig 'øv-uge'. Lukas var ramt af høj feber i fire dage og var rigtig ked af det flere gange om dagen, og især når han vågnede om natten, var han stort set utrøstelig. Vi var et smut hos lægen, og alt så fint ud, og da et par små fortænder så småt begyndte at vise sig i overmunder, blev vi enige om, at det hele nok skyldes det. Nu er Lukas frisk, glad og uden feber igen, men han vågner stadig to-tre gange om natten, uden dog at være ulykkelig, som i sidste uge, men han pjevser lidt og falder først til ro (og i søvn igen), når jeg tilbyder ham brystet. Vi (nok mindre min kæreste end jeg) er lidt ...
... fustrerede over denne udvikling, da han i en længere periode inden ugen med feber og tænder, sov helt til kl. 4, hvorefter han blev ammet og sov videre i 2-3 timer.
Jeg er startet på arbejde for 2,5 uge siden, og far er nu på barsel i 12 uger med Lukas. Jeg har tænkt over, om den ændrede natteadfærd kan skyldes, at han savner mig, og søger tryghed ved brystet om natten, og at det bare er i en periode indtil han har vendt sig til den nye konstallation med far på barsel og mor på arbejde.
Mit spørgsmål til dig er, om jeg blot skal lade Lukas die, når han vågner om natten eller vi skal finde en anden måde at trøste og få ham til at sove på igen?
Jeg glæder mig til at læse dit svar
Kærlig hilsen
Nina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.