Svar: Pasning og aftenflaske
Kære Nina
Tak for dit brev :)
Det lyder rigtig dejligt med en tur i teateret, og selvom du tager af sted med lidt uro i maven, så skal det nok gå :)
Lukas vil naturligt savne brystet - og alternativet er umiddelbart flaske, som han måske vil acceptere, når det er barnepigen, der giver ham den, og mor og brystet ikke er der. Det skal i hvert fald være en mulighed, som hun kan forsøge sig med.
Hvis han slet ikke vil acceptere flaske, så må han få lidt lun mælk af en kop. Det kan være af en almindelig lille drikkekop, som han bruger normalt, når han spiser eller det kan være af en tudkop. Den kop han normalt drikker vand af, kan han stadig få vand eller mælk af, når han bliver passet.
Nogle børn bryder sig ikke om smagen af modermælkserstatning og man kan derfor vælge at malke ud, så han kan få udmalket modermælk og dermed mælk, som han plejer at få og kender og er tryg ved. Der sker dog ikke noget ved at han en sådan aften tilbydes vand i ...
... stedet - du kan amme ham, når du atter er hjemme, så bare han får væske er det rigtig fint. Og måske vil han acceptere flasken, hvis der er vand og ikke mælk i den.
Og ellers skal han naturligvis have mad som han plejer at få og får derfor noget at spise, så han skal nok klare sig, til I kommer hjem igen :)
Hvis han bliver ulykkelig, fordi han savner jer og ikke forstår, hvor I er, så må barnepigen lægge sig med ham og putte med ham, trille ham en lang tur i barnevognen eller hvad hun nu fornemmer der vil virke til at trøste og berolige ham bedst. Da I er i teateret er I jo svære at få fat i og kan ikke lige komme, hvis hun ringer - det er dog få timer I er væk, og jeg tænker at det nok skal gå alt sammen :)
Og pas på med at ringe hjem - for du ringer måske lige der, hvor han er træt og derfor lidt ked af det og så bliver du urolig, hvor det ellers er gået rigtig fint:)
Håber I får en rigtig dejlig tur og at det bliver en god oplevelse for alle:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.