Brev:
Søvn i vuggestue og hjemme
Hej Helen.
Min dreng er startet i vuggestue for en god måneds tid siden. Han har klaret det rigtig godt med indkøring og er glad for at være der.
Han har korte dage, fordi jeg stadig går hjemme, men skal ordne lidt forskelligt med mit studie inden jeg starter, så det kan jeg bruge formiddagen på, inden jeg henter ham over middag.
De første par uger, sov han sin formiddagslur i vuggestuen som han plejer, dog var den ofte længere, men det er klart med en masse ny stimuli. MEN - nu laver han helt om på det og nægter at sove sin formiddagslur. De forsøger 10 - 15 min, men han er ikke træt og kommer op igen og er i godt humør og leger med igen og spiser frokost sammen med de andre børn kl. 11. Så putter de ham ca. 11. 30. Fx i går, så sov han kun 40 min. efter at være puttet 11.30, så det endte nærmest med at være en formiddagslur, så han var meget træt hen på eftermiddagen ...
... og havde ikke noget problem med at tage en lur der.
I sidste uge tog han en lur på 1 1/2 time og vågnede kl. 13 og virkede ikke frisk da jeg kom, så der kunne han godt have brugt lidt hjælp til at få en længere lur. Det bliver en lidt mærkelig eftermiddag, fordi han er træt, men ikke træt nok til at sove uden det kræver en del hjælp fra mig.
Her hjemme har han brug for 2 lure, og hvis han holder en dag fri i løbet af ugen, så kan han være helt færdig efter 2 timer og bliver puttet.
De skal selvfølgelig ikke putte ham, hvis han ikke er træt. Hvordan synes du, jeg skal forholde mig til det? Tænke det som en overgang, der godt kan svinge fra dag til dag og hjælpe ham med 2 lure, da det er bedst, selvom den første ligger sent? Han sover mellem 2-3 timer om dagen normalt.
Børn er vel bare forskellige og har forskellige behov om det er hjemme eller i vuggestue?
Hilsen T.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.