Svar: Mælkemængde - 5 mdr.
Du har fuldstændig ret i at 500ml lyder til at være i underkanten af hvad din dreng har behov for, da han jo er en stor dreng med en vægt på 10 kg.
Jeg kan godt forstå at du har forsøg med tre skemåltider, for at se om det hjalp på hans nattesøvn, hvilket det umiddelbart også har, men det er dog problematisk hvis maden fylder så meget, at han ikke ønsker flasken. Samtidig så tænker jeg at det dog er bedre at give ham tre mindre måltider, som du gør nu end at give to store måltider i løbet af dagen.
Du skriver også at grøden glider let ned, hvilket jo tyder på at han gerne vil dette og det derfor er en god idé at bibeholde det tredie måltid.
Da det er flasken han afviser, så vil det derfor være hensigtsmæssigt at du forsøger at give ham mælk på en anden måde, og jeg tænker her om en tudkop kunne være en løsning for jer. I princippet kunne han ligeså godt drikke af en almindelig kop, men som du skriver, så glider der ikke så meget ned denne vej, da han jo ikke er ældre end han er. Via en tudkop, så går det måske nemmere, da han her skal sutte lidt ligesom på en ...
... flaske men ikke have en flaskesut i munden. Jeg synes derfor det er et forsøg værd.
Man kan også købe 'drypfri' flasker/tudkopper, som minder lidt om en flaske og hvor barnet skal sutte for at der kommer noget ud modsat en almindelig tudkop, hvor mælken løber ud af sig selv. Afviser han helt flasken og ikke tager særlig meget på kop, så kan denne type flaske måske også være en løsning.
Når din søn bliver 6 mdr. vil det være en god idé at du giver ham havregrød eller øllebrød, hvor du kan komme mælk på, så han således kan få mælk derigennem også.
Du skal være opmærksom på om han tisser som han skal, altså om han har gode tunge bleer og om urinen er klar og ikke gul, hvilket jo kan være tegn på at han mangler væske. Oplever du dette, så kan det være bedre at skære portionerne af skemad ned igen og atter øge mælkemængderne på flaske.
Du skriver ikke hvilken form for erstatning han får, men typen kan jo også spille ind på mætheden, da noget erstatning mætter mere end andet. Denne faktor skal du naturligvis også have med i dine tanker.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.