Annonce

Annonce

Svar: Slyngevugge eller tremmeseng?


4. maj 2013

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lillepigens mor

Tak for dit brev og alle dine tanker og spørgsmål - jeg vil prøve at besvare dem i den rækkefølge de kommer :)

Lige nu lyder det som om at jeres datter har brug for sin slyngevugge. Hun sover bedst i den, - falder i søvn uden problemer og sover længere og bedre om natten. Og det er vigtigt at hun får sin søvn og derfor synes jeg den er værd at prioritere.

Jeg kan godt forstå at I gerne vil have hende til at sove i både barnevogn og tremmeseng og tænker at det vil være en god idé at prioritere barnevognen først. Slyngevuggen fungerer og sikrer at I også får lidt nattesøvn og dermed flere ressourcer, hvilket også er vigtigt :) Og barnevognen er rigtig god at vænne hende til, nu hvor de bliver varmere i vejret og I kan begynde at gå længere ture, hun kan stå uden for at sove osv.

Jeg vil derfor foreslå jer, at I lige nu lader hende sove i slyngevuggen når I fornemmer at det vil fungere bedst og at I så arbejder på at hun sover f.eks. middagslur i sin barnevogn, så hun også lærer at sove i den og forbinder barnevognen med et trygt og dejligt sted at sove.

I må gerne trille hende en tur, når hun skal sove til middag. På sigt, kan hun så lærer at sove uden at skulle trilles, men lige nu er det okay. Barnevogen vil lige nu også virke lidt huleagtig og give ro, men hen af vejen, kan hun være i den uden kalechen er oppe, hun begynder i 6 måneders alderen at kunne sidde op i vognen, når I kører tur og vil på den måde også lære at sove uden at "være i hule" og dette kan så naturligt bedre overføres til tremmesengen.

I min bog "Helens bog om børn og søvn" er der en guide til hvordan hun omkring 6 måneders alderen kan komme fra slyngevugge til tremmeseng :)

Det lyder rigtig fint ...


Annonce

... med grøden til frokost. Hun lyder til at være helt parat, åbner munden og tager rigtig godt imod og det er fint at du holder lidt igen, så hun ikke får forstoppelse. Det vil være rigtig fint, hvis hun kan spise ½-¾ dl. grød og så kan hun få to gange dagligt - grød til frokost og mos til aften. Det er således bedre at du giver hende ½-¾ dl. skemad to gange dagligt end at du giver hende 1-1½ dl skemad en gang dagligt.

Det vil være rigtig fint hen af vejen at arbejde på en rytme, hvor hun får skemad, når hun vågner sammen med vand af kop og får mælk inden hun skal sove igen. Lige nu og de næste måneder frem, kommer skemaden ud over den mængde mælk, som hun normalt får - det supplerer altså mælken, det erstatter ikke mælken.

En dagsplan kan se således ud:

Tidlig morgen: Flaske og sover videre, har måske nogle gange brug for lidt ekstra mælk at vågne op.

Formiddag: Flaske og puttes til formiddagslur

Frokost: Tilbydes ½-¾ dl. grød, evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur

Eftermiddag: Flaske


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Sover dagens 3. lur

Aften: Tilbydes ½-¾ dl. grøntsagmos, vand af kop.

Flaske og puttes til natten

Sen aften: Flaske

Midt nat: Har ofte stadig behov for flaske

Som du kan se indgår der mange måltider i løbet af dagen og stadig rigtig meget mælk. En fysisk stor pige, som jeres datter, der vejer 9 kg, vil have behov for mellem 1000-1350 ml mælk i døgnet og derudover kan hun så også få lidt skemad og lidt vand af kop.

I min bog "Helens bog om børn og mad" guides I igennem de første skemåltider, til mad i stykker og familiemad. Og du kan slå alle fødevarer op, finde dagsplaner, opskrifter osv.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce