Brev:
Urolig baby
Hej Helen.
Vi har en snart 8 uger gammel pige, hun er fra d.13 januar.
Hun er en glad lille pige, hun er begyndt at smile tilbage, pludre og meget observant.
Men om aften ved 19-21 og frem til kl.02-05 om morgen bliver hun meget urolig og nogle dage meget grædende. I det tidsrum ca.6-9 timer tager hun kun små lure på ½-1 time og sover sammenlagt kun 2-3 timer, hvilke jeg synes er lidt på så mange timer.
Når hun så endelig falder i søvn ved 4-5 tiden er hun så træt, at hun sover hun 3-4 timer, bliver ammet og sover 3-4 timer igen. Resten af dagen fra 15-19 tager hun små lure fra ½-2 timer. Hun sover ca.12-15 timer i døgnet.
Dette aften/natte uro er 5 ud af 7 dage om ugen. Det sker at hun tager de lange lure om natten. Dette har stået på siden hun var 2-3 uger gammel.
Vi har mistænkt kolik, men er i tvivl da det ikke udelukkede er skrig hver aften/nat
Vi har været til lægen med ...
... hende for at udelukke at der er noget fysisk galt med hende, desuden har vi været til kiropraktor med hende og der er hellere ikke noget at finde. Lægen siger at det kan godt være at det er kolik, men vi er i tvivl.
Jeg ammer hende, ca.8-10 gange i døgnet, dette er der ikke noget rytme i. flere af gangene er det bare en lille tår hun vil have. Hun tager fint på. hende fødselsvægt var 3200 g og nu vejer hun 4800 g.
Mine spørgsmål går på:
Hvad kan være årsagen til hun bliver urolig og græder om aften/natten og ikke vil falde til ro?
Er det bare hendes døgnrytme?
Kan det være pga. de mange amninger og maven ikke får ro?
Er det mange gange at amme hende, når hun har den alder hun har?
Kan det være at hun ikke bliver ordenlig mæt og derfor vågner hurtigt igen om aften/natten?
I hvilke alder kan man forvente en rytme med amning og søvnrytme? Og hvordan kan man præge den?
Venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer