Brev:
Sover ikke om natten
Hej Helen
Vi har for 7 mdr siden fået en dejlig dreng, der kom præcis til tiden og uden de store problemer. Han er en glad og smilende dreng - dog har han haft problemer med afføringen som nu fungere mere optimalt efter han får 20 ml lactulose dagligt.
Problemet er at vores dreng ikke kan sove om natten, og efter 7 mdr uden søvn så er vi begge villige til at gøre hvad som helst for at løse problemet. Han sover fint om dagen, hvor han ca sover 2 gange 2 timer dagligt plus en mindre lur på 30 min. Når vi kommer til aftenen, så bliver han utrolig urolig og kan ikke finde ro i kroppen til at ville sove. Når han endelig sover ca kl 20.00 så vågner han næsten hver time gennem hele natten. Enkelte tidspunkter sover han længere.
Vi har nu det sidste stykke tid forsøgt at fjerne amningen om natten, og samtidigt lade hans far være sammen med ham, da han havde tendens til at falde i søvn med en ...
... bryst i munden, men nu er vi nede på to gange om natten, men intet er ændret. Han vågner stadig mellem 6 og 9 gange om natten. Derudover har vi prøvet at lave et putte ritual, hvor han efter aftensmaden hygger lidt med os, og derefter kommer i bad og slutter af med enten bryst eller en flaske mme. Derefter sidder vi lidt med ham og så ind på værelset. Han falder nemt i søvn i vores arme, men når vi lægger ham bliver han tit frustreret og græder hysterisk.
Har du et forslag til hvad vi kan gøre? Vi prøver videre frem at skære ned på amningen, så han til sidst ikke får mad om natten, som vores sundhedsplejerske har anbefalet, men vi ved ikke om det er den rette vej eller om du har bedre forslag. Kan det skyldes at han ikke er mæt nok eller fordi han savner os når han ligger alene i sengen til trods for at hans far sover på hans værelse for tiden.
Vi glæder os til at du måske kan hjælpe os.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.