Brev:
Selektiv 2-årig
Kære Helen
Min dreng er nu blevet 2 år og jeg har store udfordringer ift hans kost.
Han er yderst selektiv, og det begynder efterhånden at gå mig virkelig meget på. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal servere for ham, eller hvordan jeg kan få ham til at spise mere varieret. Egentlig har han altid været ret selektiv synes jeg. Men især fra 1 års alderen.
Jeg har altid serveret varieret mad og frugt/grønt. Som lille smagte han gerne på fersken, melon, vindruer og andet. Dog aldrig grønt – med undtagelse af ærter.
I dag nægter han totalt alt frugt og grønt – helt og aldeles. NEJ, nærmest skriger han. Han vil dog gerne have smooties, juice og grød.
Hans appetit er bedst om morgenen, hvor han får havregrød med kanel og nogle gange frugtgrød på. Han spiser også morgenmad i dagplejen. I weekenderne får han også æg og en bolle eller ...
... knækbrød, sammen med sin havregrød.
Derudover spiser han: Tørre ris, rugbrød med leverpostej, spegepølse (uden brød), kartoffelmos, kødsauce med kidneybønner (her piller han mest bare bønnerne ud) Han sorterer meget og mange ting fjerner han helt fra tallerknen. Jeg deler maden op nu så det ikke ’roder’, men det hjælper ikke. Tidligere spiste han også frikadeller og pastaskruer – det er dog stoppet. I dagplejen spise han mere forskelligt pålæg, men ellers er billedet det samme.
Han drikker generelt utrolig meget vand, mælk, saft. Jeg prøver at holde igen op til måltider, ligesom jeg ikke giver ham kiks og lignende op til måltider.
Hvad dælen gør jeg Helen? Jeg har læst din bog, men han er jo 2 år og derved ældre end bogens målgruppe. Jeg føler jeg har prøvet alt. Hver dag kan jeg bare smide maden ud.
Tak for dit svar.
Kærlig Hilsen
S
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.