Brev:
Sut
Hej Helen!
Tak for dit svar vedr Marcus og hans sensitivitet. Jeg har nu fået fys og har udfyldt et sensorisk skema som jeg afventer opfølgning på. Hun kunne allerede se at der var noget at arbejde på, men en egentlig plan kommer senere, når hun også har fulgt ham lidt i vuggestuen.
Mit spørgsmål omhandler hans brug af sut som pludselig er eskaleret på det sidste. Det har altid været sådan at han kun har haft sut når han skal sove eller, når han kører bil. Vi har altid været af den holdning, at han ikke skal rende rundt, som mange børn gør, men en sut i mundvigen 24/7. Nu her hvor han har det lidt svært i forhold til at være så sensitiv er det ligesom eskaleret med efterspørgslen på sutten.
Han bliver meget ulykkelig når jeg siger at han kun skal have sut når han skal sove, og det kan stå på LÆNGE. I vuggetuen har han det også meget svært i øjeblikket når vi kommer, hvor han er meget ked af det og frustreret. Her er pædagogerne begyndt at tilbyde ham at de henter sutten når ...
... jeg går og så bliver han selvfølgelig glad og har den i en halv times tid og ligger den herefter frivilligt. Tror du at han kan være så udregnende, at han ved at skrig og skrål ved aflevering udløser sut??
Problemet er at han spørger efter sin "fut" hele tiden og vi har mange konflikter omkring den i løbet af dagen. Det er nået så vidt at han går på værelset og nupper den ud af sengen og sidder der for at "få lov i fred".
Mit dilemma er at jeg godt ved at han er meget sensitiv og også har det svært i øjeblikket hvorfor han selvfølgelig har brug for den trøst sutten giver ham. Samtidig har jeg også i mende at han er 2, 3 år og faktisk snart skal trappe ud af den igen. Synes du at jeg skal lade ham tvivlen komme ham til gode og give ham den så lidt jeg nu kan eller skal jeg holde fast i at han kun har den når han sover eller kører bil?
Vil ham jo det bedste og har han virkelig brug for den så skal han da også have den, men jeg vil bare ikke have at det bare er en vane.
God jul
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.