Svar: Uden sut i 5 dage pga. sygdom - Hvad så nu?
Hej med dig
Det lyder som om at Mikkel har haft hånd-fod-mund-sygdom, som er en virusinfektion, der skyldes Coxsakievirus ... Og det er i den forbindelse helt naturligt at han ikke har brudt sig om at have sutten i munden.
Han er dog kun 22 måneder gammel, han er vant til at have sin sut, når han skal sove og når han er ked af det og derfor vil han sandsynligvis have glæde af stadig at sutte netop i disse situationer. Det vil virke trygt og beroligende. Derfor synes jeg umiddelbart at sutten stadig bør være en mulighed. Hvis han har et suttebehov som ikke stilles, så er der en risiko for at han begynder at sutte på tommelfinger og det er her langt bedre at han har en sut. At sutte på tommelfinger kan påvirke hans tandstilling og han kan sutte på denne i årevis ...
Modsat, hvis han ...
... slet ikke virker til at have behov for at sutte, så kan I naturligvis også vælge helt at undvære sutten allerede nu. Der er jo masser af børn som ikke bruger sut, men som i stedet putter sig med en bamse eller lignende.
Hvorvidt han skal have sin sut igen må derfor afhænge af, hvordan han virker til at have det. hvis han virker til at have brug for at sutte og måske vil bruge sin finger, så er sutten at foretrække, hvis han virker til slet ikke at have behov, så er det fint at erstatte sutten med en bamse, klud eller andet, der kan bruges de næste år frem, netop når han skal sove eller er ked af det. Vælger I at give ham sutten igen, så er det altid en god idé kun at bruge den, når han skal sove eller når han er meget ked af det.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.