Svar: Gider ikke mælk efter skemad
Kære MIE
Tak for dit brev :)
Det ser for mig ud som om at tilbuddet om skemad og tilbuddet om flaske ligger lidt for tæt på hinanden. Om dagen går der ikke tid nok imellem de to ting og han er derfor ikke sulten nok, når du tilbyder flasken - hvor om aftenen, går der ofte 1.5 -2 timer imellem og her vil han gerne tage imod.
Så mit råd vil derfor være at du forsøger at give grød og mos, når han vågner af en lur og her også tilbyder vand af kop, hvorefter I så leger, er aktive osv. og han tilbydes så flaske inden han skal sove. På den måde går der længere tid imellem hver del og han vil bedre kunne have plads i maven og også lyst til begge dele :)
Mit forslag til en dagsplan ser således ud:
Morgen 7: Tilbydes ½ dl grød med frugtmos som topping, vand af kop. Frisk frugt i hånden at gumle på selv.
Flaske og puttes til formiddagslur kl ca 9
Frokost 11: Tilbydes ½ dl Grøntsagsmos og der begyndes med kød eller fisk i mosen, ristede rugbrødsbjælker i hånden, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur kl 13
Eftermiddag 16: tilbydes lidt frugtmos, frisk frugt i hånden og også gerne flaske eller som nu lidt mme af en kop.
Powernapper evt.
Aften 18: Tilbydes ½ dl. grøntsagsmos og der begyndes også her med lidt kød eller fisk, suppleres igen med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende at gumle på selv. Vand ...
... af kop.
Flaske og puttes til natten ca kl 20
Sen aften 23-24: Flaske
En gang i løbet af natten: Flaske
Hvis han fortsat har rigtig svært ved at tage sin flaske om morgenen, så er det også en god idé at forsøge at bytte rundt på flaske og morgengrød, så han får flaske kl 06/07 og tilbydes morgengrød kl 8-9 hvorefter han så puttes, så han starter med mælken og får lidt grød som ekstra inden lur - det kan også være et forsøg værd.
Han bør ikke komme under ½ liter mælk i døgnet. Derfor er det vigtigt at han stadig får sine flaske og at mængden af skemad holdes nede. Det er vigtigt at du også bruge mælk i skemaden, så han får ekstra mælk den vej igennem. Samtidig må du sikre hans behov for væske ved at tilbyde ham vand at drikke og du skal naturligvis holde rigtig godt øje med hans bleer og sikre dig at han tisser nok.
Nogle børn bliver trætte af smagen af erstatning og derfor kan det også være et forsøg værd at prøve med en ny type erstatning. De smager alle sammen forskelligt. Nogle børn kan også rigtig godt lide smagen af vælling, så det kan du også forsøge med - det tæller også med i mælkeregnskabet.
Hvis du har rigtig svært ved at få mælk/væske i ham, så må du tale med jeres læge om, hvordan du skal forholde sig og hvad lægen vil mene er et minimumsbehov.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.