Annonce

Annonce

Svar: Bleskift og bad


1. juli 2012

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Din datter bør vaskes i bleområdet en gang dagligt og altid hvis der er afføring. Har hun kun tisset, så behøver du således ikke vaske hende hver gang du skifter ble. Det vil ofte være rigtig fint at vaske hende grundigt om morgenen, hvor hun har ligget med en stor og tung tisseble hele natten og i løbet af dagen kan du så vaske hende efter behov. Er der kun tale om en tisseble, kan du springe over.

Hvornår du bruger sæbe i badevandet afhænger helt af hvordan du synes det fungerer bedst. Det afhænger meget af hvor meget hår hun har - det kan være lettere at vaske håret, med lidt shampoo, hvis det er fyldt med sand fra sandkassen, sovs fra aftensmaden og diverse nullermænd .. men hvis hun stort set ikke har hår på hovedet, så vil det sandsynligvis stadig være fint, bare at vaske og skylle med vand.

Sæbe bruges for at rengøre huden og fjerne bakterier og skidt. Både det synlige og det vi ikke kan se. Sæbe findes i mange ...


Annonce

... udgaver og når der er tale om små børn, så er det vigtigt at være opmærksom på indholdsstoffer, pH værdi osv. Man bør som udgangspunkt vælge svanemærkede eller blomstermærkede produkter, det vil sige produkter som ikke indeholder parfume eller hormonforstyrrende stoffer.

Olie har ikke rengørende effekt som sæbe har. Olie tilfører huden ekstra fedtstof og kan virke beskyttende på huden. Men man bliver ikke ren af at vaske sig i olie, hvis man kan sige det sådan :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Med den alder jeres datter har vil det sandsynligvis være fint at bruge lidt mild babysæbe en gang imellem og hvis hun har tendens til tør hud, vil I også kunne variere med lidt babyolie eller smøre med lidt creme. Men ellers må det afhænge helt af hvor snavset du synes hun bliver og som sagt af hvor meget hår hun har - nogle børn vil i din datters alder have 1 cm hår, andre vil kunne få rottehaler - der er stor forskel ... :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce