Brev:
Institutionsskifte?
Hej Helen.
Som jeg også lige har nævnt i et andet brev, har vi fået tilbudt plads i vores ønske-institution om ca. halvanden måned. Og vi er i syv sind om, hvad vi skal gøre!
Vores dreng er faldet helt vildt godt til, der hvor han er, han er meget glad for alle både voksne og børn, og alle er meget glade for ham. Så jeg synes som udgangspunkt, at det er rigtig voldsomt at flytte et barn, som trives rigtig godt (vi ved, hvad vi har – ikke med sikkerhed, hvad vi får)…
Men det er en institution med meget stor personaleudskiftning hele tiden, og som forældre savner vi derfor noget sammenhæng og struktur i samarbejdet og kommunikationen med os forældre. Institutionen ligger desuden lidt længere væk (men ikke mere end at det godt kan hænge sammen), og han skal alligevel til at flytte stue til de store vuggestuebørn her i juni måned. Han ...
... har dog allerede været derinde en del, så det vil ikke være så stor en omvæltning…
Jeg har for en måneds tid siden talt med en af pædagogerne (som nu er stoppet!) omkring det muligt forestående institutionsskifte, og hun sagde, at hun oplevede, at han var så social og ressourcestærk en dreng, at det ville han bestemt nok kunne klare… Begge institutioner er integrerede.
Hvilke ting bør man overveje i forhold til institutionsskifte/ikke institutionsskifte med et barn på hans alder? Hvor stor en stressfaktor vil det være for et barn i hans alder at skulle falde til et nyt sted, og hvor lang tid vil det typisk tage? Han har været ret meget syg, siden han startede i vuggestue sidste sommer, og vi har ladet os fortælle, at hver institution har deres baciller, som han skal igennem – Ved du, om der er noget om snakken?
Mange hilsener,
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Selleri
Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.
Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.
Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.