Brev:
Mad, spise med ske etc.
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig om at spise mad i stykker, da vores lille dreng har haft ret svært ved det. Han er blevet meget bedre, men når vi giver ham en pastaskrue eller en kartoffelbåd propper han sig og får pludselig "brækfornemmelser" og ser ud som om, han ikke kan få vejret. Vi tror at han bare ikke får tygget det godt nok, og at der så pludselig ligger en alt for stor klump mad for langt tilbage i halsen. Når han får lidt vand eller mælk glider det ned. Han får derfor stadig hovedsagelig moset mad (men med bid i) og kun fingermad som hygge. Til frokost får han rugbrødshapser, og det kan han sagtens spise. Skal vi bare være tålmodige og blive ved med at prøve? Kan vi gøre noget for at han bliver bedre til at tygge?
Han vil i øvrigt gerne tage 2-3 ...
... stykker rugbrødshapser selv og proppe i munden, men derefter bliver han utålmodig og klemmer dem bare i hænderne. Hvordan får vi ham til at spise mere selv? Hvis vi sætter en haps på en gaffel, kan han også godt finde ud af, at den skal ind i munden, men han gider ikke selv "spidde" en:)
Han vil også gerne sidde med en ske, når han får havregrød, men det der med at spise med den selv - det gider han ikke. Kommer havregrøden inden for hans rækkevidde ryger poterne i den og han prøver at kyle skålen på gulvet (han får lov til at kyle rigeligt med andre ting på gulvet, så han får sin lyst styret:). Er det for tidligt at prøve at få ham til at spise med bestik selv? Hvis ikke, kan vi så gøre et eller andet for at hjælpe ham til det?
På forhånd tak for svar:)
Med venlig hilsen
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.