Brev:
Mad, spise med ske etc.
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig om at spise mad i stykker, da vores lille dreng har haft ret svært ved det. Han er blevet meget bedre, men når vi giver ham en pastaskrue eller en kartoffelbåd propper han sig og får pludselig "brækfornemmelser" og ser ud som om, han ikke kan få vejret. Vi tror at han bare ikke får tygget det godt nok, og at der så pludselig ligger en alt for stor klump mad for langt tilbage i halsen. Når han får lidt vand eller mælk glider det ned. Han får derfor stadig hovedsagelig moset mad (men med bid i) og kun fingermad som hygge. Til frokost får han rugbrødshapser, og det kan han sagtens spise. Skal vi bare være tålmodige og blive ved med at prøve? Kan vi gøre noget for at han bliver bedre til at tygge?
Han vil i øvrigt gerne tage 2-3 ...
... stykker rugbrødshapser selv og proppe i munden, men derefter bliver han utålmodig og klemmer dem bare i hænderne. Hvordan får vi ham til at spise mere selv? Hvis vi sætter en haps på en gaffel, kan han også godt finde ud af, at den skal ind i munden, men han gider ikke selv "spidde" en:)
Han vil også gerne sidde med en ske, når han får havregrød, men det der med at spise med den selv - det gider han ikke. Kommer havregrøden inden for hans rækkevidde ryger poterne i den og han prøver at kyle skålen på gulvet (han får lov til at kyle rigeligt med andre ting på gulvet, så han får sin lyst styret:). Er det for tidligt at prøve at få ham til at spise med bestik selv? Hvis ikke, kan vi så gøre et eller andet for at hjælpe ham til det?
På forhånd tak for svar:)
Med venlig hilsen
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas på din babys sarte hud
Sådan undgår du unødig kemi på puslepladsen
Som forælder vil man altid gøre det bedste for sit barn – også når det kommer til pleje af den særligt sarte babyhud. Men det kan være forvirrende og svært at finde rundt i, hvad der er sundt for huden og sikkert at bruge. Ved at vælge produkter, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Hej Helen Skal man “styre” hvor meget og hvilke slags mad ens barn spiser?...
9. september 2025 | Opdragelse | 11 mdr.
Hej Helen Min søn er netop blevet 11 måneder og min mand og jeg er begyndt...
5. september 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Sproglig udvikling - pege og sige ord
Hej Helen. Min søn på 11 måneder, hverken peger eller siger ord. Jeg er i...
2. september 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Hej Helen. Mange tak for svaret på mit spørgmål. Omkring morgenmad. Jeg...
29. august 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Morgenmad til 11 måneder gammel baby
Hej Min søn på snart 11 måneder har lige siden han begyndte at få mad, fået...
Viden om børn:
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.