Annonce

Annonce

Svar: Grøn afføring og gråd


3. maj 2012

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Winnie

Det er helt naturligt at børn der får f.eks. NAN H.A har grønlige afføringer. Det skyldes hydrolyseringen af proteinerne i modermælkserstatningen og derfor vil børn der får erstatninger med hydrolycerede proteiner ofte have lidt mere grønne afføringer end børn der får almindelig mme. Det er naturligt og helt ufarligt også selvom den nogle gange kan være grøn som pesto ... :)

Det er en god idé at give jeres datter lidt mavemassage. I kan massere med to fingre rundt omkring navlen i urets retning, små cirkelbevægelser. Brug evt. lidt badeolie, så glider jeres fingre nemmere.

Det er også en god idé at lægge hende på maven, det kan være svært med skinnen, men prøv at have hende på maven, når I bærer hende i jeres arme, så hendes mave hviler på jeres underarm - kan det lade sig gøre?

Det kan være en idé at prøve med en ande type sutteflaske eller sutteflaskesut. Nogle sutter er lavet som "anti-kolik" og reducerer derfor mængden af luft barnet tager ind.

Det kan være en idé at give hende en sut i forlængelse af måltidet, fordi det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og hjælper mælken igennem systemet.

Det er også en god idé at I forsøger at hjælpe hende med at bøvse, så hun kommer godt af med luften den vej. Jo mindre luft der skal igennem maven, jo bedre er det for hende ... :)

Prøv at lade hende sidde lidt op, når hun spiser. Det kan også lette hendes indtag og gøre at indtaget af luft minimeres.

Det er meget flot, hvis jeres datter kan sove fra 21.30 til 5.30 - det er langt mere end I kan forvente med den alder hun har og hvis hun sover 8 timer uden mælk så springer hun faktisk et måltid over ... Det er naturligvis rigtig dejligt at I kan få jeres nattesøvn, men det betyder at hun er nødt til at søge sit behov dækket om dagen og der er nødt til at indtage ...


Annonce

... en ekstra flaske - og det kan faktisk godt gøre, at hun så får lidt ekstra ondt i maven ... Derfor kan det være en god idé at forsøge at arbejde på en rytme, hvor hun spiser med 3-4 timers interval og at hun om natten ikke sover mere end 5-6 timer uden mælk ...

Hun er stadig så lille at det er begrænset, hvor meget rytme I kan arbejde på i løbet af dagen. Nogle dage vil hun naturligt sove korte lure og andre dage længere lure og her er man nødt til at være fleksibel. Det I lige nu kan gøre er at arbejde på genkendelige rutiner omkring putning. At hun f.eks. får mælk, skiftes, svøbes, får mælk igen og derefter puttes med samme kærtegn, sut, lulles i søvn i barnevognen eller lignende. Jo mere faste ritualer I indfører nu, jo mere genkendeligt bliver det og jo mere vil det hjælpe hende til at overgive sig til søvnen hen af vejen.

Når hun vlier 3-4 måneder vil det være rigtig fint at arbejde på en mere fast rytme, hvor hun sover 3 lure i løbet af dagen, men det kan vi tage til den tid - I kan også læse mere i min bog om børn og søvn.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Frustrationen og ulykkeligheden sidst på dagen kan handle om flere ting - det kan naturligvis hænge sammen med indtag af mad, rytme osv. dagen igennem, men det kan også handle om at hun om aftenen er fyldt med indtryk og let bliver overstimuleret. Der skal ikke så meget til, før at verden vælter for hende der. Det kan I læse mere om i min bog "Helens bog om dit barns udvikling", som kommer med ny forside i næste uge ...

Og ja, det er sandsynligvis rigtigt at I lige nu ikke skal tage så mange steder med hende, men prioritere at være derhjemme. Hun oplever mere og mere af verden, suger til sig af indtryk og det kan hjælpe hende, at I forsøger at have så meget ro omkring hende som muligt i en periode :)

Håber I her er hjulpet lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annonce