Annonce

Annonce

Svar: Nu driller luren i dagstimerne


3. maj 2012

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Tak for dit brev :) Det lyder som om at I allerede har forsøgt en del og at intet helt rigtigt virker og måske er det "bare" en periode I lige nu skal igennem og det kan sagtens tænkes at rytme finder sig selv i løbet af de næste uger ...

Den søvnproblematik og ændrede rytme I oplever lige nu kan sagtens forklares med hendes alder og udvikling. Der sker rigtig meget i øjeblikket med jeres datter både motorisk og mentalt og det gør naturligt at hun sover anderledes og i sine vågne perioder også vil være frustreret og svær at stille tilpas. Det kan derfor nogle gange virke som om at hun er mere træt end hun måske er, fordi det handler mere om frustration end træthed og andre gange skal man også give plads til at hun rent faktisk er mere træt, fordi hun får så mange flere stimuli der naturligt trætter.

Men ud fra det I fortæller og det I har gjort, så er min umiddelbare tanke at det er bedre at arbejde på at hun lige nu får en lille powernap om morgenen end at hun får den om eftermiddagen. Hvis hun virker til at have brug for den ekstra søvn, så er det altså bedre at hun får en lille lur på 20-30 minutter f.eks. omkring kl 8, og så derefter har større overskud til at komme igang med dagen. Hendes formiddagslur og middagslur vil så naturligt ligge lidt senere hele dagen igennem, end de gør lige nu, men det er okay.

Du kunne også overveje o du igen skal amme hende tidlig morgen, fordi du erfaringsmæssigt ved at det kan gøre at hun så sover videre, så dagen ikke starter helt så tidligt og rytmen dermed blive lettere for jer at holde ... Da du ammer først på natten, så har du mælk til hende og det kunne godt være en mulighed, at du hos jer vælger at ...


Annonce

... bibeholde amningen netop tidlig morgen i stedet for først på natten, hvor hun jo også får flaske ... Faktisk kan flasken ofte med held gives sen aften inden I selv går i seng, - hun vil kunne spise den mere eller mindre i søvne og I kan derefter sove nogle sammenhængende timer indtil hun så melder sig tidlig morgen, kommer ind i din seng, ammes og sover videre og får den tryghed og nærhed hun også viser behov for ...

Den tidligere morgenamning vil heller ikke spolere noget i forhold til, når hun begynder pasning ude. Det vil naturligt være sådan at hun vil drømme ekstra meget, når hun skal passes og skal til at undvære jer i dagtimerne og netop hen mod morgenstunden er drømmeaktiviteten størst. Derfor kan det være en måde at trøste og berolige hende på, hvis og når hun vågner tidlig morgen, netop at tage hende ind til jer og amme hende og lade hende sove videre ... bare en tanke du kan tage med dig.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

For lige nu sover hun ret godt om natten og det er super dejligt, men hendes rytme bliver lidt spoleret af at hun ikke får mælken kl 05, det vækker hende og gør at dagen nok starter lidt for tidligt. Så mit forslag går som sagt på at du ammer hende tidlig morgen, for på den måde at holde hende sovende lidt længere tid, eller at I i en periode forsøger med en tidlig morgenlur og så arbejder på at hun dagen igennem derefter måske kan sove lidt senere hele dagen igennem ...

Og så er det som sagt sandsynligvis en periode og tingene vil ændre sig lidt hele tiden, der sker rigtig meget med jeres datter lige nu og nr du starter arbejde om en måned, vil hun sandsynligvis også reagere på dette ...

Håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år

Samsovning - div. spørgsmål

Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.

Middagslur - 3 år, 2 mdr.

Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce