Brev:
Vågner mange gange om natten - 15 mdr.
Kære Helen.
Min dreng på 15 mdr sover stadig ikke igennem uden at han får tilbudt flaske 1-2 gange i løbet af natten. Vi ville gerne have vænnet ham fra flasken, men hvergang vi over nogle uger har haft trappet gradvist ud af flaskerne om natten, har der været gråd, når vi nåede til at han kun fik tilbudt 30 ml, så har han skreget i op til 3 timer, hvorefter jeg har givet mig og har givet ham en flaske mælk. Han har straks faldet i søvn.
Når han har haft skreget i de 3 timer har vi der gået indtil ham på hans værelse lagt ham ned og givet ham sutten og fået beroliget ham, med det samme vi har gjort tegn til at forlade rummet er skrigerriget taget til igen, og det er så efter 3 timer at jeg har haft givet ham en sutteflaske med mere end 30 ml.
Vi har så i nogle mdr tænkt at hvis alle kan få søvn og vi bare skal op 1-2 gange for at give ham 120 ml så fred være med det. Men nu ...
... er det begyndt at blive sådan at han ikke bare falder i søvn igen når vi har givet ham flasken. Han vågner måske kl 24 der får han 120 ml, så ligger vi ham tilbage i hans seng, så går der ca 15 min, så beg han at græde, så går vi indtil ham og han er virkelig træt, vi lægger ham ned giver ham hans sut i hånden som han selv putter i munden og så putter jeg dynen om ham og han sover - 15 min efter udspiller scenarie igen og sådan kan der hurtig gå 2 timer og til sidst kan vi nogle gang tilbyder vi ham en flaske til, eller vi giver ham panodil for tænker om han kan have ondt for tænder. Og han falder som regl i søvn.
Næste morgen vågner han tidligt og han er træt og ligner en der godt kunne have sovet meget mere. Vi er trætte og har virkelig brug for hjælp til at lære ham at sove selv - Han har aldrig kunnet sove i samme seng som os, så det er ikke en løsning.
Med venlig hilsen
Ditte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!