Svar: Afviser brystet - 1 mdr.
Kære Mor
Tak for dit brev :)
Det er helt normalt at børn har en favoritside, når de ammer. Vores bryster er naturligt forskellige og der er sandsynligvis lidt forskel på, hvor meget mælk du producerer i henholdsvist højre og venstre bryst, ligesom der også kan være lidt forskel på brystvortens størrelse ...
Og faktisk er det en rigtig god idé at "snyde hende", som du har forsøgt en enkelt gang, det er ikke synd, det er nødvendigt. Hvis du på nogen måde kan holde ud at sidde op når du ammer, så vil jeg anbefale at du prøver at lægge hende til det venstre bryst i den traditionelle ammestilling, hvor hun ligger i din favn. Når hun så har diet lidt og slipper eller hvis hun protesterer og ikke vil det bryst, så vender du hende rundt, så hun lægges til i tvillingestillingen, det vil sige, så hun ligger med kroppen ud under din arm.
Når hun ammes i den traditionelle stilling og ligger ved venstre bryst, så vil hun ligge på sin højre side. Og når du så lægger hende til samme bryst i tvillingestilling, så vendes hun rundt og lægger så på sin venstre side, men til samme bryst. Hun tror dog at hun er lagt til modsatte bryst, - derfor "snyd".
Ud over at du kan få hende til at tage imod dit bryst ved at vende hende rundt, så har ammestillingerne ...
... også betydning for stimulationen og tømningen af dine bryster. Når du ammer i den traditionelle stilling, så er det hovedsageligt mælkekirtlerne ind mod kavalergangen og på oversiden af brystet, der stimuleres og tømmes. Når du ammer i tvillingestillingen, så er det hovedsageligt mælkekirtlerne på ydersiden af brystet, som du stimulerer og tømmer og når du ligger ned og ammer, så er det mælkekirtlerne på undersiden af brystet, som du stimulerer og tømmer.
Når du nogle gange mærker at brystet spænder og du bliver øm, så kan det derfor være en rigtig god idé at du prøver at mærke efter, hvor på brystet, det spænder op. Og hvis det f.eks. er på ydersiden af brystet, så er det en rigtig god idé at lægge til i tvillingestillingen. Så det er godt at variere mellem de forskellige ammestillinger, ikke kun for at få din datter til at tage imod venstre bryst igen, men også for at få din mælkeproduktion holdt godt ved lige.
At du har haft en svampeinfektion i brystet kan også påvirke din mælkedannelse og det er godt at I begge er blevet behandlet og at du oplever at behandlingen har hjulpet. Du skal være opmærksom på om det kommer igen ... Nogle gange er man nødt til at behandle flere gange ...
Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.