Svar: I forbindelse med skemad
Kære Søde Linda
Tak for dit dejlige brev med roser til både mig og min bog om børn og mad. Hvor er du sød, det varmer, Tak! :)
Du må godt lave grøden "vællinge-tynd" i starten, når han bedst kan lide det på denne måde og så kan du stille og roligt ændre i konsistensen, i takt med at han bliver mere klar. At grøden i denne periode, så ikke ser så appetitlig ud, - pyt med det, bare han spiser :)
Det er rigtigt at ensfarvede tallerkener er en rigtig god idé til børn der let lader sig forstyrre og bliver optaget af andre ting. Og hvor skønt at du har lagt mærke til det, for det er ikke tilfældigt, at jeg netop har valgt ensfarvet service! :) Tallerkener og skåle, som jeg har med i bogen, er fra det danske firma Rice. De indeholder ingen Phtalater og ingen Bisphenol-A.
Med hensyn til frysebøtterne fra Avent, så har jeg aldrig hørt noget om at de kun må bruges få gange. Det jeg har fået at vide er, at kopperne kan bruges flere gange og at de bør kasseres, hvis de viser tegn ...
... på slitage. Der er intet farligt i kopperne og man kan roligt bruge dem, så længe man synes de er gode, men man kan nogle gange opleve at kopperne efter flere ganges brug, vil blive utætte. Det betyder blot at du ikke skal forvente at de holder meget længe...
Med hensyn til optrapning af grød, så lyder det som om at du i første omgang skal prøve at arbejde med en lidt tykkere konsistens og derefter arbejde på lidt større mængde. Når han kan spise ½ dl. uden problemer og maven følger godt med, så må du gerne begynde at give ham 2 gange dagligt, så han får ½ dl. grød til frokost og ½ dl. mos til aften.
Banan skal ikke koges, men moses frisk og brug gerne en lidt moden banan. Netop fordi banan ikke koges, kan nogle børn reagerer på det med lidt maveuro, hvor kogt æble- eller pæremos kan være mildere som opstart. Men prøv dig frem, han må gerne få det og så må du se, hvordan maven reagerer.
Håber du kan bruge dette videre, og der er ingen dumme spørgsmål! :)
Fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.