Svar: Mad igen igen ...
Kære Tina
Jeg kan godt se, når jeg ser på vækstkurverne i livets bog, at din dreng umiddelbart er vokset mere i længden end han har taget på og at han derfor falder ned på vægtkurven. Han vokser dog og han ligger også stadig indenfor normalområdet og du beskriver en dreng der virker glad og til at have det godt, så min bekymring er ikke stor ...
Jeg synes dog det vil være fint at du drøfter det med jeres læge. Hvis jeres dreng ikke har været det, så skal han til 3 månedersundersøgelse og vaccination nu og det vil være rigtig fint at få lægen til at give en vurdering af din drengs vækst og også vurdering af hans mælkeindtag :) Med jeres baggrundshistorie, skal du altid søge jeres læge, når du bliver i tvivl. Det er helt okay :)
Du skriver at han ofte indtager 100-120 ml 6-7 gange på et døgn. Det svarer ca. til mellem 600-800 ml i døgnet og lyder derfor til at være en mængde, som sikrer ham kalk, vitaminer, jern osv. nok. Men drøft det med lægen :)
Du er selv opmærksom på at det kan være en idé at skifte til en anden sutteflaskesut evt. en sut med større hul ...
... og det er fint at du forsøger dig frem.
Det vil også være en god idé at du nogle gange prøver at give flasken i barnevognen, i sengen, i din favn, ved siden af dig osv. og gerne imens du holder ham i hånden, da han føler sig tryg ved dette.
Det kan være en god idé at forsøge med en anden type modermælkserstatning, for de smager meget forskelligt og nogle børn bliver trætte af smagen og spiser derfor mere, hvis man varierer mellem forskellige produkter ... :)
Og så vil det også være rigtig godt hvis du sikrer dig at han ikke har forstoppelse. For nogle gange så handler det lidt sparsomme indtag om at der ikke er passage, altså at han simpelthen har tendens til hård mave og bliver irriteret, når der så kommer for meget mad ned, som presser ekstra på. Så være sikker på at holde hans mave rigtig godt igang ... Det kan være en god idé at give ham laktulose i en periode, for at holde maven igang - når der kommer noget ud, så er der naturligt ofte også bedre plads til at mere kan komme indenbords ....
Håber du kan bruge disse tanker videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.