Brev:
Kradser om natten
Kære Helen,
Mange tak for dit svar om mad. Det går bedre på den front, selvom to sæt tænder på en måned naturligvis udfordrer appetitten!
Jeg har endnu et spørgsmål som denne gang handler om hvordan vi får en bedre nattesøvn! Klokken 19 ammer jeg min datter, der nu er 8 1/2 måned, og hun falder i søvn mens hun spiser. Hun bliver lagt i seng og sover fint indtil 22.30, hvor jeg ammer igen. Igen falder hun i søvn mens hun spiser. Hun sover fint indtil ca 01 hvor hun vågner og er utilfreds. Hun er ikke sulten, men ligger og kradser, niver, vrider sig fra side til side, og bliver voldsomt frustreret hvis jeg forsøger at skærme mig lidt med dynen eller tager hende i hånden. Dette står på i alt fra en halv til to timer. Hun sover så til ca 5.30 hvor hun nogle gange vil ammes, andre ikke, men meget sjældent falder i søvn igen.
Hun er ganske regelmæssig med at sove formiddagslur på halvanden time uden ...
... amning fra ca kl 09, stå op, spise mad, lege og så ammes og sove halvanden time igen om eftermiddagen fra ca 13.30. Så jeg ammer 3 til 4 gange i døgnet.
Hun har altid sovet i vores seng da det har gjort natteamningen lettere for os begge, og det fungerer fint for hele familien. Altså lige bortset fra den sidste halvanden måned hvor vi skal igennem denne uro mindst 4 nætter om ugen!
Jeg har en stærk følelse af at hun har brug for mit nærvær om natten, men har samtidig svært ved at fortsætte vores natlige kamp. Min mand og jeg har talt om at jeg simpelthen ikke skal i kontakt med hende når hun vågner ved 01 tiden, og vi prøver også dette hvis det kan fungere, men jeg er ked af at prøve hvis hun virkelig har brug for at forsikre sig om mit nærvær. Har hun et behov som vi ikke imødekommer, eller er det 'bare' et spørgsmål om at hun skal vænne sig til at sove uden mit bryst?
Med venlig hilsen
Sisse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.