Annonce

Annonce

Svar: Skriger inden søvn


24. marts 2012

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Louise

Tak for dit brev og tillykke med lillesøster, hvor dejligt at høre fra dig igen :)

Der er en ting, som er meget vigtig for mig at sige og det er at jeres datter skal have lov til at blive ammet i søvn. Hun er et lille spædbarn og I skal slet ikke overveje hvorvidt hun skal træne søvnrutiner osv nu. Mælk og det at blive ammet skal indgå som noget helt naturligt i hendes putteritual og derfor er jeg slet ikke enig i at I skal undgå amning før søvn.

Det vil skåne jer for rigtig meget, hvis du lytter til dig selv og lader din datter amme og først putter hende når du fornemmer at hun tydeligt er helt parat til at sove. Hun skal ikke lægges vågen og grædende i seng, men puttes næsten fuldstændig sovende og nogle gange vil hun falde i søvn med brystet i munden og så blive flyttet og det må hun gerne, med den alder hun har.

Du må også gerne introducere en sut for hende nu, så du erstatter brystet med en sut, når du putter hende fra din favn og ned hvor hun skal sove. Det er helt naturligt og hun puttes når hun er døsig og næsten sover helt.

I forhold til det med at "overspise" og ondt i maven, så må børn der ammer gerne tage rigtig meget på i starten og det behøver ikke betyde at barnet får for meget mælk. Det handler derimod om at din mælk er rigtig fed og god! Det er dog sådan at mælken består af flere forskellige dele, hvor den første del er vandholdig og slukker tørsten, den mellemste del er mere rigtig mad og ...


Annonce

... den sidste del er fed som fløde.

Hvis din datter dier kortvarigt på hvert bryst, så får hun får meget af den vandholdige mælk og kan derfor godt få ondt i maven. Derfor er det vigtigt at hun nu dier længe på et bryst af gangen og derefter kan hun blive skiftet og så få toppen af modsatte bryst inden hun skal sove igen. På den måde får hun noget tørstslukkende efter at have spist et godt måltid og derefter er hun parat til at sove godt og længe. Når hun så vågner, så starter du med at give hende fra det bryst hvor hun kun tog toppen sidst, lader hende spise i bund der, skifter hende og tilbyder hende så modsatte bryst inden hun så skal puttes igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Du starter ikke en ond cirkel ved at give din datter bryst inden hun skal sove. Det er for tidligt at lære hende at sove uden og det er ikke godt for hende, hvis hun får en erfaring med sig om at det at overgive sig til søvnen er forbundet med gråd og ubehag. Det er vigtigt at hun allerede nu forbinder det at skulle sove med noget trygt og dejligt og det giver gode vaner at falde tilbage på :)

At blive puttet i en voksipose eller lignende, at bruge barnevognen og trille hende en tur, at lægge dig med hende og amme hende i din seng, at bruge en slyngevugge, sansegynge eller lignende - det er alt sammen tilladt. Det vigtigste lige nu er at hun lærer at sove trygt og at I gør noget der fungerer for jer alle sammen :)

Håber du kan bruge dette videre og at det giver lidt ro med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce