Svar: Skift til juniorseng
Kære Mette
Tænk at tiden nu er til at I skal skal vende hjem til DK igen - det bliver dejligt, men måske også en udfordring for jer at komme tilbage :)
I forhold til jeres dreng, så er det vigtigste dog at han har jer og at I er glade for situationen og udstråler ro og tryghed. I skal naturligvis indstille jer på at han godt kan blive mere tryghedssøgende og have ekstra meget brug for jer, fordi hans hverdag kommer til at ændre sig.
Når det er sagt, så er det dog en god idé at I fra starten holder fast i de søvnrutiner som I gerne vil have gælder fremover i DK og det betyder at han f.eks. skal puttes i sin egen seng på sit eget værelse. Han er så gammel nu og så bevidst om rutiner at hvis han f.eks. starter med at få lov til at sove mellem jer, når I flytter så vil det blive sværere at få ham ...
... ind i egen seng på eget værelse. Derfor er det også en rigtig fin idé at han får en ny seng, når I flytter, så han som en naturlig del af flytningen og det skift det giver, lærer at sove i sin egen nye seng.
De fleste børn vil i 2 ½ - 3 års alderen begynde at vise behov for en åben seng, ofte ved at de begynder at klatre ud over tremmerne og så er det tid til at skifte. Hos jer viser han måske ikke behov, men som situationen er, synes jeg det er fint at flytningen naturligt giver ny seng, nyt værelse og nye rutiner. Og så skal I naturligvis være der, sidde på sengekanten som en åben seng jo også giver større mulighed for, tale med ham om dagen og alt hvad der er sket osv. så han er helt tryg ved det at skulle sove og lærer at det er dejligt og rart :)
Rigtig meget held og lykke med det projekt :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.