Brev:
Bekymret over stille, observerende pige
Kære Helen
Nu har jeg endnu engang et spørgsmål til dig...... og hold nu fast; denne gang handler det for en gangs skyld ikke om Johannes søvnproblemer;)
Sagen er den, at Johanne altid har været meget forsigtig i selskab med andre mennesker - især hvis hun er på udebane. Hun bliver helt stille og vil kun sidde hos sin mor eller far og tager meget lang tid om at bløde op.
Hvis der er børn er det endnu værre. Hun kan indimellem godt virke som om, andre børn skræmmer hende lidt. Selv hendes 2 fætre, som hun ser indimellem er hun stadig meget tilbageholdende overfor. De må ikke røre hende og hun sidder helt tavst og følger med i alle deres bevægelser.
Herhjemme er hun bedre til gæster. Der er hun hurtigere til at bløde op og vil sågar selv over til andre og laver grimasser og masser af spas med dem. I hverdagen er hun sprudlende og der er afsindig meget lyd på damen og så har hun et temperament uden lige, så man er ikke i tvivl om, hvad hun vil og ikke vil.
Nu har vi lige været til udviklingssamtale i vuggestuen, hvor Johanne har været siden okt. 2011. Jeg mener derfor, at hun burde være mere robust nu og agere mere som derhjemme, hvor hun er en rigtig tonser. Men det viser sig, at hun er meget stille og observerende. Hun sidder hvor hun bliver sat og så siger hun ikke et pip, men sidder bare og betragter de andre børn - hun er ikke ked af det, men hun interagerer heller ikke med de ...
... andre. Det eneste tidspunkt hun begynder at "snakke" og pludre er på puslebordet, hvor hun er en til en med pædagogerne.
Pædagogerne siger, at det ikke bekymrer dem, for det er helt i orden at være en stille og observerende pige og at det beroliger dem, at hun siger en masse derhjemme og også er langt mere motorisk aktiv herhjemme (hun rejser sig ikke i vuggestuen, men herhjemme går hun lystigt rundt med gåvogn).
I vuggestuen er hun heller ikke så god til at kapere for megen larm og uro og ofte vil hun helst være på skødet af en pædagog og sidde og putte.
Selvom de siger, at det er helt ok at Johanne reagerer som hun gør i Vuggestuen, så kan jeg ikke lade være med at bekymre mig alligevel. Jeg ønsker jo ikke, at hun er utryg og ked af at være i vuggestue og jeg synes det er underligt at hun er så diametralt modsat af hvordan vi oplever hende herhjemme.
Så spørgsmålet er; Er det virkelig normalt at et frembrusende barn, som elsker at snakke og sige høje lyde er så stille hver dag i vuggestuen? Og hvordan kan vi bedst hjælpe hende til at blive tryg i vuggestuen, så hun udvikler sig frit - for lige nu virker det nærmere på mig, som om det hæmmer hendes udvikling??
Jeg vil også lige nævne, at hun fik ros for at være meget tydelig i sit kropssprog - hun er meget ekspressiv i ansigtsudtryk til stor morskab for alle:)
Jeg glæder mig til at høre fra dig
Kærlig hilsen
Johannes pylrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!