Brev:
Hvordan får vi hende igang med skemaden?
Hej Helen,
Tak for din gode brevkasse, der er masser af brugbare svar.
Mit spørgsmål går igen på mad. Min datter er nu næste 9 mdr. og trives rigtig fint. Hun har kravlet i et stykke tid og er begyndt at rejse sig ved alt. Er glad og har mod på livet. Mad er hun dog ikke så interesseret i, selv om jeg har prøvet og stadig prøver alt muligt.
Jeg har en fast rytme med hende som du anbefaler i din bog om mad, så hun sover og spiser efter din anbefaling en 8 mdr. pige skal gøre. Vi introducerede mad i 5 mdr. alderen og siden da har hun kun spist lidt til hvert måltid. Lidt er i gennemsnit 5-6 skefulde. Det har stået på lige fra vi startede med at tilbyde hende mad og så til nu. Til gengæld elsker hun sine amninger. Hun vejer 7.8 og er 72 cm lang. Ser rigtig fin ud, selv om hun er slank. Det ligger til familien
Jeg har skruet ned for amningen, men ...
... det hjælper ikke på hendes appetit. Hun er begyndt at spise lidt rugbrødshapsere, og jeg tilbyder altid grøntsagsmos eller grød efter. Det måltid hun helst vil have er aftensmad, da hun får det samme som os og hun kan godt lide mad med smag. Spiser både kød, fisk, sovs og kartofler mv. Men altså kun nogle få skefulde. Så vender hun hovedet væk.
Mit helt konkrete spørgsmål går på, hvordan vi skal få hende i gang. Hun er trods alt snart 9 mdr. Jeg har læst et sted, at du skriver, at når de ikke rigtig vil spise i så sen en alder, så bliver de svære at få i gang. Hvad mener du helt konkret med det?
Jeg tænker hun måske vil spise når hun ser de andre i dagplejen spise, men hun skal først starte til august (far starter barsel om 1 uge). Det kan vi jo ikke vente på, jeg vil bare så gerne have hende i gang med at spise!
Med venlig hilsen
Frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.