Annonce

Annonce

Svar: Vil/kan ikke tage sutteflaske


6. februar 2012

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mor

Med den alder jeres dreng har, er det ikke sikkert at I får ham til at acceptere flasken. Han er vant til at blive ammet og foretrækker naturligt brystet. Det er en helt anden teknik at sutte på en flaske og der er meget stor forskel på både smagen og også det at sutte på brystet og på en sut af gummi eller silikone...

Ud over det I allerede har forsøgt med udmalket mælk, far giver, mor går væk osv. så vil nogle have glæde af at forsøge med en flaskesut der er elastisk. Det laver blandt andet Pigeon og Tommy Tippee. Andre har lettere ved en MAM flaskesut, den brede anatomiske med ventil og i naturgummi.

Det kan nogle gange være en idé at give flasken imens han næsten sover. F.eks. sen aften inden I selv går i seng, fordi han der måske vil acceptere den, netop fordi han ikke er helt vågen og registrerer, hvad det er.

Det kan også nogle gange være en idé at du tager ham i armene, ammer ham og så ...


Annonce

... når han er igang med at spise hos dig, tager ham fra og giver flasken i stedet, så han hjælpes til at finde ud af at det er spisetid nu.

Det er en god idé at give ham flaske dagligt, hvis han skal lære det, så det bliver gjort som en fast rutine og dermed også bliver noget genkendeligt og dermed trygt for ham :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Vand i flasken kan nogle gange være godt i stedet for mælk - i hver fald giver det indtryk af om det er smagen eller teknikken der er svær. Movicol kan også gives opblandet i vand :) og forøvrigt kan Movicol normalt også gives på lidt frugtmos, hvis det viser sig lettere at få ham til at indtage det sådan ...

Hvis det ikke lykkes, så må det jo være sådan og så må man, som du skriver "leve med det" :) Nogle gange lykkes det dog lige pludselig, så måske vil han godt acceptere flasken, når han er 8 eller 9 måneder gammel, selvom han ikke har ville det før - det ses .. :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce