Annonce

Annonce

Svar: Min datter slår


30. januar 2012

Kategori:
Alder:
4 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Hej med dig

Dejligt at høre fra dig igen :)

Når børn slår, faktisk uanset hvad alder barnet har, så handler det ofte om at barnet mangler ord.

Jeres datter mangler sandsynligvis ord til at reagerer og sige fra. Og det kan man godt forstå, for nogle gange siger hun sikkert fra - nogle gange siger hun "stop!", "Hold op" og det ændrer ikke noget, de andre børn fortsætter og hører ikke efter. Og hvad skal hun så ..?

Andre gange så ved hun ikke, hvad hun skal sige, for lige gyldigt hvad hun siger, så er det galt. Hvis hun nu siger "du er dum!" så får hun af de voksne at vide, at sådan siger man ikke og ingen er dumme, hvis hun siger "jeg gider ikke lege med dig!" så siger de voksne "I skal kunne lege sammen alle sammen, man må ikke holde nogen uden for legen!" .. så hvad skal hun gøre, når hun føler sig uretfærdigt behandlet - det er naturligt at hun slår, de ord hun har at gøre godt med, de virker ikke og når ord ikke virker, ja så må hun slå fra sig.

Og hun må jo ikke slå, det ved hun godt, men hun ved ikke hvad hun så skal og det kan jeg et eller andet sted godt forstå ... :)

Jeres datter skal hjælpes og guides i situationen. Hun skal ikke altid have straf og skældes ud, men skal I stedet have at vide, hvad hun så skulle have gjort. Hun skal lære andre måder at reagere på - og de andre børn skal naturligvis på samme måde også lære, at høre efter, når hun siger fra. De skal også lære at et nej ...


Annonce

... er et nej, eller at stop betyder stop osv. for hun går jo ikke rundt og slår uhæmmet, hun gør det i bestemte situationer, hvor hun bliver presset til det af en eller anden grund og det er vigtigt at det ikke kun er hende der bliver syndebuk, men at de alle lærer, hvordan man mødes og anerkender hinanden og derfor skal situationerne gribes, når de opstår. Du kan naturligvis sagtens tale med din datter om, hvad der er sket, når du henter hende og I kommer hjem, men det er i situationen, hvor alle parter skal høres, at man kan hjælpe begge de børn der er involveret.

Og det samme gælder naturligvis også derhjemme. Netop det at hun nogle gange siger "så hold da selv op" viser jo faktisk at hun reagerer som hun gør, fordi I har en adfærd, en reaktion, som hun reagerer på med at slå. Og igen, nej hun må ikke slå og det er helt rigtigt og rigtig fint at du siger fra, siger at det gør ondt, at det vil du ikke acceptere osv. men det er vigtigt at du også siger, hvad hun så skal gøre i stedet. At du giver hende løsningsforslag og gør det igen og igen. Lige stopper op, taler med hende om, hvorvidt hun kan huske at I tidligere har talt om, hvad man skulle gøre i den her situation osv. så hun hjælpes til at reagere mere hensigtsmæssigt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

For nogle gange prøver hun jo også disse ting af derhjemme for selv at få løsningsmuligheder, som hun så kan bruge i børnehaven :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce