Svar: MME indtag
Kære mor til S
Hvor dejligt at høre fra dig igen og tillykke med lillebror :)
Det lyder meget fint det du fortæller og planen ser meget meget fin ud. Det fungerer og jeg synes ikke du skal ændre noget.
Mængdemæssigt får din dreng den mængde modermælkserstatning som han har behov for. Hans udregnede behov er ca 1/6 af sin vægt og da han vejer 6700 gram nu, så vil det være meget passsende at han ligger på et indtag mellem 1000-1150ml. og det er det han gør :)
Han lyder til at sove ret godt og til at kunne tage nogle gode lange lure og det er helt naturligt at han, når han har sovet i 3-4 timer vågner op og er sulten. Og her skal han naturligvis have sin mælk. Hvis du så skønner at han har brug for at få lidt ekstra at sove på, så kan du give ham lidt ...
... "tørstslukkende" der og det kan godt bare være 50-60ml, hvorefter han så falder til ro og puttes igen. Så de gange, hvor du oplever at han er urolig og vil have glæde af at få lidt mælk at sove på, så giver du ham lidt, men hvis han ikke virker til at have behov, så lader du være :)
På de tidspunkter, hvor han vågner efter en kortere lur og det ikke er så lang tid siden han sidst har spist og derfor måske er vågen en times tid, inden han så tilbydes flaske og derefter er lidt vågen igen, inden han igen puttes, ja der behøver du ikke give ham yderligere flaske. Det er altså fint at du f.eks. om aftenen giver ham flaske kl 18, hvor han er sulten og så putter ham kl 19 uden at give ham yderligere, hvis det fungerer godt :)
Håber dette hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.