Brev:
Søvn og tvillinger - 9 mdr.
Hej
Vi har set din DVD, men mangler et afsnit omkring tvillinger. Vores børn har dårlig søvn om natten. De er 9½ mdr. (født 6 uger før tid).
Vores dag ser sådanne ud:
Vågner mellem kl 6 og 7, får grød kl 7.30 – 8.00.
Bliver lagt til formiddagslur kl. 9.00. Sover ca. 1½ -2½ timer, når en vågner, vækker vi den anden.
Kl 11.00 – 12.00 får rugbrød og lidt frugt mos.
Kl. ca 13.00 bliver ammet og lagt til lur kl. 13.30. Sover ca. 2 timer (skal helst sove til kl. 15.30 for at kunne klare sig til godnat, her får de lov at sove videre selv om der en der vågner).
Får yogurt og frugtmos kl 15.30- 16.00.
Grøntsagsmos + kød kl. 17.30. Frugt, grønt hapsere (meget lidt) kl. 18.30 mens resten af familien spiser. Kl. 19.15 – 19.30 får vælling på flaske. Alt imellem kl. 23-01 får mælkeflaske. Når én vågner, får begge en flaske.
Bliver ”morgenammet” én gang mellem kl 3.40 – 6.30. Står op senest kl 7.00, vækker evt. hvis der er en der sover.
De sover godt om dagen, skal nogle gange lige vippes et par gange i barnevognen. Om aftenen falder de som regel i søvn efter deres flaske, men vågner op efter ½ time. Derefter kan der være fest fra Simon, der rejser sig i sengen og har svært ved at finde ro. Han mosler rundt, nogle gange kan han falde i søvn vha. at få sut og blive puttet flere gange. Andre gange bliver han ved og bliver tilsidst rigtig ...
... ked og skal op og vågges i søvn (dette kan også ske lige efter flaske uden den halve times søvn først).
Sarah kan have brug for at holde i hånd (sut og putning er ikke nok) og vågner så halvt mange gange og søger en hånd eller ansigt hun kan holde/rive i). Nogle gange skal hun også op i armene. Bliver man ved med at give hende sutten og gå ind og ud af værelset, bliver hun rigtig ked og græder meget, hvilket fører til hoste og opkast (ca. hver anden dag). Hun er gylpebarn, sikkert umoden lukkemuskel og er i behandling for asmatisk bronkitisk, meget snot og slim.
I løbet af natten kan de så begge vågne og have lange vågne perioder på op til 2 timer – næsten aldrig samtidig. De kan også vågne og være kede af det og have behov for en sut, hånd, putning, op i armene, sove på vores mave (især Sarah søger tryghed) mv.
Nætterne driver os til vandvid. Nogle gange vækker de hinanden, andre gange generer det dem ikke at der er der græder i nabo sengen. Vi har ikke mulighed for at flytte dem til hver deres værelse.
Vi har brug for gode råd. Når begge er vågne og man kun er én person, hvad gør man? Hvordan får vi dem til at sove en dybere søvn og finde ro selv, måske bare med en sut og et par ord? Det er vores børn nr. 3 og 4 og vi har aldrig haft disse problemer før.
Vi har brug for hvile, så vi kan klare hverdagen med 4 børn:o)
Hilsen Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.