Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål om amning, mælk, mad og sove på eget værelse


9. januar 2012

Alder:
7 mdr.

Spørgsmål om amning, mælk, mad og sove på eget værelse

Kære Helen!

Jeg har et par spørgsmål vedr. min søn Buster, som bliver 7 mdr. d. 11. januar. Han er en meget stor dreng på 11,1 kg. og 77 cm. Han trives rigtig godt - er glad og nysgerrig. Han er godt med motorisk og kan sidde selv, trille og skubbe sig bagud.

Mit første spørgsmål drejer sig om mad, mælk og amning. Jeg ammede fuldt ud uden problemer de første 4 måneder, hvorefter vi med succés startede på grød og sidenhen mos. Nu spiser han en del og stort set alt, vi sætter foran ham, ryger ned.

Typisk forløber en dag sådan hér:

Kl. ca. 06.00: Vågner, ammes i min seng - falder meget sjældent i søvn igen, men vi ligger og hygger.
Kl. ca. 07.15: Havregrød af ca. 1 dl. havregryn (lavet på MME) med frugtmos i, vand af kop (drikker ikke meget)
Kl. ca. 08.30: Puttes til formiddagslur - sover mellem 1 og 2,5 time.
Kl. ca. 10.30: Frugtmos, vand i kop.
Kl. ca. 11.45: Frokost - rismelsgrød/kogte ris/kartoffelmos med grøntsagsmos (100 g. 'kulhydrater' og ca. 60 g. grønt) samt torskerogn eller lignende. En skorpe i hånden. Vand af kop. Tilbydes brystet lige inden lur - tager som regel en lille smule.
Kl. ca. 12.30: Middagslur. Sover mellem 1 og 2 timer
Kl. ca. 14.30: Sødmælksyoughurt med frugtmos, vand af kop.
Kl. ca. 16.15: Powernap 30-45 min.
Kl. ca. 17.00: Ammes
Kl. ca. 18.00: Aftensmad. Typisk kartoffelmos el. ris med grøntsager blandet (ca. 100 g. af 'kulhydraterne' og ca. 60 g. grønt) samt kødbolle eller kylling. Får mad med udgangspunkt i det, vi får, hvis det er muligt. Kan f.eks. godt spise godt most lasagne.
Kl. ca. 19.00: Ammes
Kl. ca. 19.30: Puttes uden vrøvl

Buster vågner typisk 1-3 gange i løbet af natten og kan have perioder på en times tid, hvor han er ...


Annonce

... vågen gentagende gange eller hele tiden, men ikke ked af det. Han er stort set altid vågen omkring kl. 3. Han spiser ikke om natten. Får sommetider tilbudt vand. Nogle gange vågner han og skal bare have sutten.

Mine spørgsmål er så: hvad tænker du om hans mad og mælkeindtag? Er det godt nok? Han virker ikke til at blive decideret mæt ved amningerne, men bare slukke tørst. Buster vil IKKE tage en flaske. Han synes, den er sjov og bider i sutten, men drikker ikke. Dette gør selvfølgelig, at jeg er lidt bundet til ham. Sådan er det nu engang, imens jeg ammer - det er okay. Jeg skal tidligst i job midt i april. Men er der noget, vi kan gøre, for at øge chancen for, at han vil tage en flaske? Vi har prøvet 3 forskellige mærker flaske/sut, men uden held. Jeg overvejer at stoppe med at amme inden længe. Er det et dumt tidspunkt? Og hvordan får han så sin mælk, hvis han ikke vil tage flaske? Hvor meget MME skal han have, hvis jeg stopper amning? Han er ikke så god til det med kop.

Mit andet spørgsmål går på søvn: vi overvejer, at stille tremmesengen ind på hans eget værelse snart i håb om, at det vil forbedre både hans og vores søvn. Er der noget, vi skal være opmærksomme på i den forbindelse? Han er for få uger siden rykket fra sin vugge (som var en såkaldt 'balkonvugge', hvor den ene langside var slået ned, så han lå lige ved siden af mig helt op af min seng) til tremmeseng. Dette har ikke givet noget som helst bøvl. Han sover som han plejer. Er det et dumt tidspunkt at flytte ham på eget værelse nu, hvor han kan risikere at få begyndende seperationsangst? Eller er det netop nu, vi skal gøre det, inden det går igang for alvor?

Jeg glæder mig til at læse dit svar :-)

Med venlig hilsen
Linda

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce