Brev:
Sønvproblem
Kære Helen.
Jeg fik et svar fra dig den 12. juni 2011, hvor vi skulle prøve at se tiden lidt an, vores datter fylder 2 nu den 19. januar, det var blevet bedre med at sove, men vi manglede stadig at få Isabella til at sove igennem om natten, hun vågnede 1 til 2 gange. Først i november fik hun mellemørebetændelse i den forbindelse faldt det ene dræn ud, og der var væske i øret igen, siden da har hun haft svært ved at ligge ned/sove. Hun bliver puttet kl. 19.30, jeg har igen siddet med hende i armen for at få hende til at sove, derefter lagt hende ned i sin egen seng, hvorefter hun vågner igen ca. 2 – 3 timer senere og derefter har jeg siddet med hende så hun var i lodret stilling meget af tiden, omkring 02.30 – 03.30 har jeg fået så meget ro på hende, at hun sover videre ved siden af mig.
Hendes dag forløber nogenlunde som beskrevet nedenfor:
Hun vågner selv mellem 5.45 og 6.30, spiser fint morgenmad(havregrød eller øllebrød) og møder i vuggestuen kl. 8.30, så vi har god tid og en dejlig ro på om morgenen, de spiser frugt i vuggestuen kl. ca. 8.45 og frokost kl. 10.30, hun bliver lagt til middagslur kl. ca. 11.45 og sover alt fra 1- 2½ time, men oftest ca. 1½ time hun får eftermiddagsmad i vuggestuen kl. 14.00 og bliver hentet kl. 14.15 de første 2 dage og 15.15 onsdag og torsdag, fredag er hun af sted om formiddagen eller holder fri afhængig af mit arbejde.
Vi leger/læser når hun kommer hjem, nogen gange får hun lidt at spise, hun er også gerne ude at lege om eftermiddagen, vi spiser aftensmad kl. ...
... ca. 17.15 hvorefter hun kommer i nattøj, hun er altid i godt humør leger både selv og sammen med os før sengetid, kl. 19.30 skal hun sige godnat til far og finde to små bøger (pixi) vi skal læse inde i sengen det gør hun uden vrøvl, hun vil gerne ind i sengen. Jeg læser/fortæller ud fra bogen derefter taler vi om hvad der er sket i løbet af dagen, både far og mor synger de samme 2 sange, men så vil hun op på armen.
Så mit spørgsmål er nu hvordan vi kommer videre?
Hun skal have lagt nye dræn i morgen, så når vi har været til kontrol på torsdag, og det hele formentlig er ok, så skal vi prøve om hun kan vænnes til at falde i søvn i sin seng igen.
Men ud fra det vi har prøvet tidligere vil hun skrige MEGET selvom jeg sidder ved siden af, og hjælper hende med at finde ro, og det gør ondt på både mig og min mand, da hun kæmmer helt over.
Hvordan får vi hende til at finde ro selv? Vi har prøvet, at gå ind i stuen, (ordne vasketøj, stryge) hvor hun kan se os, men det bli´r til en leg for hende at rejse sig, vi lægger hende ned igen og siger godnat og sådan forsætter det, kugledynen vil hun ikke have på, alm. dyne går bedre først på aftenen/natten.
Hvordan komme vi ud af den vane med at hun vil op, i stedet for at vi bare kan putte hende igen ??/sove lidt mere igennem.
Hun kommer altid over til mig om natten når hun vågner, det må hun også gerne forsat, men hun skal så helst sove da jeg også snart har brug for noget mere søvn, og det er kun mor der kan bruges om natten.
Mange hilsner fra
Isabellas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor