Svar: Putte mad i munden selv?
Hej med dig
Tak for dit brev og rigtig dejligt at høre, at du har købt min bog om børn og mad og er glad for den :)
Nogle børn er ikke ret glade for at putte mad eller ting i munden, men vil gerne sutte løs, hvis vi holder maden for dem. Ofte er det et spørgsmål om at finde noget, som barnet synes er så lækkert, at barnet simpelthen ikke kan lade være med at føre hånden til munden og sutte, når det får muligheden ...
Prøv derfor at give din dreng f.eks. en appelsinbåd, lad ham sutte på den og blive interesseret i den og når han tydeligt har lyst til at sutte, så giv ham den i hånden og hjælp ham med at føre hånden til munden og finde ud af, at han godt kan selv.
Det kan også nogle gange handle om, at han har svært ved at holde om det du giver ham, taber det og bliver frustreret og så er det jo lidt lettere, hvis du gør det for ham. Her kan det være en rigtig god idé at give ham en agurkering på tommelfingeren, fordi han så bedre kan holde fast på den uden at tabe den. Da han ...
... gerne vil sutte på sine fingre, så kan det være en måde at han bliver opmærksom på agurken og derfor pludselig finder ud af at det at få noget i hånden faktisk er ret interessant og kan være ret lækkert :)
Der er naturligvis børn, som ikke putter i munden og som ikke vil smage, gumle osv. fordi de har brug for at få stimuleret deres mundmotorik. Det kan være børn der er født for tidligt, men det kan også bare være et barn, der har brug for at få stimuleret sin mund lidt ekstra. Nogle børn vægrer sig også mod at putte i munden - faktisk ikke fordi de ikke vil smage og gumle, men fordi de ikke bryder sig om at holde noget i hånden. Altså vil der ikke være tale om et mundmotorisk problem, men snarere om at barnet har det svært med følelse/berøring, - det der også hedder sanseintegrationsproblem. Hvis dette kunne være tilfældet hos jer, så kan en dygtig ergoterapeut med speciale netop i sanseintegration være en mulighed for jer.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Kravlegård - køb af kravlegård
Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.
En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.
I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt