Svar: Middagslur - 3 år
Kære Gitte
Mange børn begynder at springe middagsluren over i 3 års alderen, men faktisk har de fleste stadig brug for en middagslur. Ca 65% af alle 3 årige menes at have brug for en middagslur stadigvæk ...
Men det er en alder, hvor det nogle gange kan være rigtig svært at få barnet til at sove. De vil ikke, de vil hellere lege, opleve, udforske verden og det er også okay en gang imellem. Men man skal være opmærksom på at nogle af de frustrationsanfald som børn i denne alder godt kan få, ofte kan afhjælpes ved at barnet får en middagslur stadigvæk ..
Hvis barnet ikke vil sove, så anbefaler jeg at man giver mulighed for en hvileperiode midt på dagen i stedet. Det behøver ikke være i barnets seng, det kan godt ...
... være på en madras, eller på sofaen. Det der er vigtigt er at barnet hjælpes med at koble fra, lige bliver lagt ned, ligger og lytter til historien der læses højt eller måske ligger og lytter til lidt beroligende musik. Ikke krav om at de skal sove, men derimod om at hvile sig lidt. Og nogle gange oplever man så at barnet falder i søvn, andre gange er barnet vågen, men får alligevel lige slappet af og får på den måde stadig lidt ny energi i kroppen til at overskue resten af dagen.
De fleste 3 årige har brug for 12 timers søvn i døgnet og her vil de ofte få en times middagslur midt på dagen og sove 11 timer om natten. Når børn bliver 4 år sover 25% stadig middagslur.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.