Brev:
Søvn og svær periode
Kære Helen.
Jeg har skrevet til dig før ang. Mikkels søvn og vedr. hans sene flaske. Søvnen er ikke blevet bedre, men vi er nu kommet af med den sene flaske uden problemer.
Mikkel vågner efterhånden mange gange om natten og vi har forsøgt at introducere en bamse for ham, som han også er meget glad for og elsker at putte med, men den er endnu ikke en erstatning for sutten om natten.
Han vågner omkring midnat og så kan jeg bare ikke få ham til at falde i søvn igen. Han er tydeligvis meget træt og vil bare sove, men kan ikke finde ro. Jeg nusser han og siger shhh shhh, har forsøgt at have ham i mine arme, og vugge ham, men lige lidt hjælper. (Mikkel har sover på eget værelse siden han var 7 uger) Jeg har så forsøgt at tage ham med ind i vores seng og der falder han fint i søvn med det samme, men vi andre sover bare ikke godt, når han ligger i sengen.
Vi har overvejet om ...
... vi skal forsøge at sætte hans seng ind ved siden af vores, men jeg er bare bange for at det bliver en dårlig vane der er svær at bryde igen. Har du nogle forslag til hvad vi kan gøre?
Han blev 1 år her for 14 dage siden og den sidste 1-1½ har har været en meget sur dreng. Han pylrer mere eller mindre hele tiden, når han er hjemme. Hvis der er det mindste der går ham i mod, så bliver han sur og græder. Vi forsøger så godt som muligt at opfylde hans behov, men det er bare ikke godt nok. Jeg prøver at distrahere ham, men det lykkeds næsten aldrig. Hvis man vil tage ham op, så bliver han også ked af det og sparker og basker med arme og ben. Der er efterhånden meget få hyggelige øjeblikke og det er selvfølgelig noget der tærer på os alle. Og det er jo super synd for Mikkel.
Jeg håber du har nogle gode råd, for synes godt nok det er hårdt.
Glædelig jul!
Venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.