Brev:
Han spiser som en baby
Hej Helen.
Min søn på 11 mdr er begyndt at spise som en baby igen. Han blev ammet til han var otte måneder, hvorefter han selv valgte det fra og ikke gad mere. Vi startede op på grød da han var fem måneder, og fra han var otte - ni måneder har han stortset spist hvad vi har spist.
Dengang så hans mønster sådan ud:
kl. 7.30 Havregrød m moset banan, vand i kop
(evt frugt kl. 9 hvis han er stået tidligere op en sædvanligt)
Kl. 11.30 Rugbrød el. bondebrød m pålæg, vand af kop
Kl. 15 Yoghurt m havregryn og frugtmos, en bolle, frugt el. andet lign.
Kl. 17.30 Aftensmad, vores mad
Kl. 19.30 ca. som kl. 15
Han spiste snildt en hel skive rugbrød og vi stødte ikke på noget han ikke kunne lide.
Nu er han så inden for den sidste måned begyndt at spytte sin mad ud. Havregrød og yoghurt ryger lige ned og vi må gerne made ham. Rugbrød vil han ikke have hvis vi giver ham det, så jeg har prøvet at stikke hapsere på en lille gaffel, som han så selv spiser med. Det gik fint i en uges tid, så røg det også ud. Når han får hapserne stillet foran sig tager han dem fint i pincetgreb, putter dem i munden mens han stritter med lillefingeren, spiser pålægget og spytter ...
... brødet ud igen. Nogenlunde det samme gentager sig ved aftensbordet hvor vi måske får lov til at give ham tre-fire mundfulde, hvorefter alt ryger ud igen eller bliver kastet på gulvet. Det er svært ikke bare at komme til at sige "nej, nej, nej, nej" og ende med at blive rigtig irriteret.
Jeg har svært ved at gennemskue løsningsmulighederne. Han kan ikke administrere en hel tallerkenfuld mad - han tager det op stykke for stykke og smider det på gulvet, for så at tage et nyt stykke op osv. Det er for overvældende eller sådan noget. Men hvad filan gør vi så? Jeg har altid tænkt at hvis han var sulten, så spiser han vel, men lige nu lever han stortset af havregrød, yoghurt og boller med smørreost. Jeg prøver lige pt nogle Schulstad levebrød boller til frokost hvis det simpelthen er fordi han ikke kan lide rugbrødet, men det er vel heller ikke nogen holdbar løsning?
Desuden drikker han ikke mælk. Han har heller aldrig ville drikke MME. Jeg laver derfor havregrøden på ren sødmælk for at få noget i ham. Han får i grøden 2 dl sødmælk hverdag + 1 dl sødmælksyoghurt - er det for lidt mælk og skal jeg til at overveje at give ham noget kalktilskud?
På forhånd tak for svar,
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S