Svar: Far putter
Kære Malene
Tak for dit brev, jeg vil gerne dele lidt tanker med dig :)
Jeg synes bestemt ikke at I skal kæmpe en kamp omkring putning og at far skal holde ved og putte hende, når hun tydeligt har brug for sin mor netop der. Det er ikke et spørgsmål om at tvinge en putning igennem, men blot et spørgsmål om at hun skal falde i søvn så trygt som muligt. Trygge børn sover godt og det er bedste udgangspunkt for at få skabt gode søvnvaner fremover. Gør I en kamp ud af det, lader I hende græde sig i søvn osv. så vil hun forbinde det at sove med noget ubehageligt og lysten til at skulle sove og overgive sig til søvnen, vil naturligt derfor blive mindre. Det hjælper ingen af jer på sigt.
Det er ikke problematisk for far-datter-forholdet, at far ikke kan putte om aftenen. De kan være sammen på alle andre tidspunkter og far kan give masser af omsorg, nærhed osv. på alle tider af døgnet. Far-datter-forholdet styrkes ved at far og datter tilbringer så meget tid som muligt sammen - i jeres datters vågne perioder - og ikke når hun skal sove.
Det vil være en rigtig god idé at I breder putteritualet ud. Det ...
... betyder for mig at begge forældre siger godnat. Det er altså ikke et spørgsmål om at det er den ene eller den anden, I har begge en rolle i forbindelse med det at få jeres datter til at sove og putteritualet starter allerede der, hvor hun kommer i bad, får ren ble, nattøj osv. Putteritualet er for mig ikke kun der, hvor man sidder ved sengekanten og synger sang og giver mælk ...
Så for at få far mere med på banen igen, så er det vigtigt at I breder putingen ud, så han helt naturligt er en stor del af forberedelserne til at skulle sove. Det kan f.eks. være far der giver aftenbadet, smører jeres datter ind i lidt creme, frottere hende med håndklædet og de to har på den måde nærhed og tæt fysisk kontakt. Men det er stadig mor der giver flasken og hjælper lillepigen med at overgive sig til søvnen. Ved at far deltager i de forberedende ting, så vil han naturligt også bedre og bedre kunne overtage selve putningen og hvis du en dag ikke er hjemme, så vil det være helt naturligt at far så efter badet også er den der giver flaske og putter jeres datter.
Rigtig meget held og lykke fortsat - rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.