Svar: Vågner alt for tidligt
Kære Rikke
Den rytme I har for dagen, tilbuddet om skemad, mælk, tidspunkter for søvn osv. lyder meget fint og passende - både for jeres datters alder, men også i forhold til at hun burde kunne sove lidt længere om morgenen. Jeg vil derfor foreslå jer at I holder fast i rytmen mere eller mindre som den er nu - med formiddagslur 9.30-10.30, middagslur 13.30-15 og putning til natten ca 19.30-20.
Det er også rigtig godt at I hjælper hende med at sove videre, når hun har sin lette opvågning i middagsluren, sp hun på den måde vænnes til at behøve en lidt længere lur midt på dagen.
Det er rigtig fint at I er begyndt at supplere med lidt grød inden sengetid, for at være sikker på at hun ikke vågner fordi hun er sulten. Det er også rigtig fint, at I er opmærksomme på at hun ikke må få en dårlig vane omkring sutten.
Det lyder derfor som om at tiden arbejder for jer og at I lige nu skal ...
... overleve denne periode ... Det er meget normalt at børn i 7 måneders alderen kan have en vågenperiode om natten, de fleste har den midt på natten, men nogle har den også tidlig morgen. Barnet vågner, virker frisk og vil tydeligvis hellere ligge og snakke og øve lyde, end sove - og det er okay, det er udviklingsbestemt.
Det eneste I ikke gør og som I kan forsøge lige nu er en flytning af amningen kl 03. Hun burde kunne sove uden mælk kl 03 og kunne så i stedet blive ammet kl 05 og på den måde blive holdt sovende. Jeg synes det er et forsøg værd.
Prøv derfor når du ammer hende sen aften kl 23 at få hende til at spise fra begge bryster, så hun er fyldt rigtig godt op til natten og forsøg så at trappe ud af amningen kl 03, forsøg at flytte denne amning til tidlig morgen, så hun stadig får sin mælk, en naturligt kan sove videre, netop i forbindelse med amningen.
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.