Svar: Kan ikke tåle at være adskilt fra min datter
Kære Nina
Tak for dit brev og for dine åbne og ærlige tanker om, hvordan du går rundt og har det.
Det er rigtig godt du skriver, for det er første skridt på vejen til at få hjælp og det er vigtigt at du får hjælp.
Det er helt naturligt og rigtig godt at du føler stærk tilknytning til din datter. Der er ingen tvivl om at det er et lille mirakel at I har hende og at du elsker hende højt. Der er heller ingen tvivl om at det værste der kunne ske, var at du mistede hende eller at der skete hende noget og måske er det netop angsten for at miste, der gør at du er nødt til at være hos hende hele tiden.
Det er til en vis grad helt naturligt at have det sådan, at man har det bedst, når man er sammen med sit barn. Hun er fire måneder gammel og har ikke brug for at blive passet af andre, heller ikke et par timer. Det er hverken hendes eller dit behov og det behøver hun slet ikke blive! Til en vis grad er dine følelser altså helt normale og helt okay - men det kammer over, når du ikke kan nyde en kop kaffe, uden at hun er inden for syns vidde, når du ikke kan lægge hende fra dig og nyde at hun kan ligge i sengen ved siden af dig, når du ikke kan anerkende at far og datter har brug for at være sammen og nyde at se dem sammen, men er nødt til at tage over hele ...
... tiden...
Det lyder for mig som om at du har en efterfødselsreaktion og det er helt okay, det oplever rigtig mange - både mødre og fædre. Og det er vigtigt at du får hjælp.
Når man har en efterfødselsreaktion, så kan man have forskellige symptomer. Vi er alle forskellige og derfor reagerer vi også forskelligt, symptomerne er ikke ens.
Nogle har det der kaldes tankemæssige forstyrrelser, andre har følelsesmæssige forstyrrelser og man kan også have fysiske forstyrrelser. Rent faktisk kan man godt have lidt af det hele og de fleste kvinder med en efterfødselsreaktion vil opleve at have tanker, der hører til under alle 3 grupper ...
Det er vigtigt at du taler med din læge om, hvordan du har det, fordi det er via egen læge at du får hjælp. Og det er rigtig vigtigt at du ikke føler det pinligt eller negligerer de følelser du har, men at du netop taler med lægen åben og ærligt. Lægen vil kunne tilbyde dig forskellige samtaler og vil også kunne henvise dig til en psykolog, hvis det skønnes nødvendigt.
Tag det brev med som du har sent til mig og lad lægen læse det. Det kan være lettere at vise brevet end at du skal fortælle hvordan du har det ...
Sende dig et stort knus og rigtig meget held og lykke - og du må meget gerne skrive igen og fortælle mig, hvordan du/I har det :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Barnevogn
Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.
Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?
Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika