Svar: Jeg er irriteret over måltiderne
Kære Janni
Jamen dog. Ved du hvad, vi kan jo alle samme køre lidt sur i det hele en gang imellem. Det gør os jo ikke til dårlige mødre, det hører jo bare med til at være menneske:o)
Der er nogle børn som kører lidt sur i skemaden i 7 mdr´s alderen og det hænger tit sammen med at de gerne selv vil deltage mere i måltidet. Jeg synes derfor I skal prøve at lade ham få noget lidt grovere kost. Det kan være et stykke kogt gulerod, som han kan sidde med i hånden, lidt brød i hånden osv. for at han selv deltager.
Nogle børn vil faktisk også i 7 mdr´s alderen kunne begynde at spise med en gaffel. I skal naturligvis hjælpe ham med at få maden på gaflen, men se om han langsomt kan få gaflen ført til munden.
Du skriver ikke hvor meget mere end 7 mdr han er og jeg ved jo ikke hvor motorisk han er med, men jeg synes umiddelbart ...
... at det er et forsøg værd.
Du må gerne tilbyde ham en lille portion A38 med frugtmos om eftermiddag. Men med den alder han har skal hovedindtaget af mælk fortsat være modermælk eller erstatning og han må gerne få 3/4 liter mælk dagligt.
Du kan jo også øge ham i måltider, således at han får 2 grødmåltider og to måltider grøntsagsmos. Når han får grøntsagmos, så kan du jo prøve at lade nogle af grøntsagerne være i stykker, så han selv kan være lidt med, selv om han også får lidt med ske.
Når din søn er 8 mdr, så er hans tyggefunktion så god at du så småt kan begynde med små bløde rugbrødshapsere, lidt yoghurt med drys, ris, pastaskruer osv. Der sker altså rigtig mange ting og din søn begynder at kunne spise mere som dig. Tiden vil derfor arbejde for jer begge.
Fortsat held og lykke med ham og god ferie også til far:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.