Svar: Den slemme dyne
Hej med dig
Jamen dog - sikken lille filur...
Man kan ofte købe natdragter med fødder i Bilka, Kvickly osv. og ofte op i str. 90, svarende til 2 år. I butik tresøstre.dk som du finder her på siden (se under ting og sager), kan du også købe natdragter med fødder i str. 90. Også Babysam og Kære Børn kan have nogle du kan prøve, bla. mærket Pippi, som jeg mener laver natdragter med fødder helt op i str. 98-104, svarende til str. 3-4 år. Det er et forsøg værd.
Men ellers er det en god idé at give hende et par strømper på og det vil være en rigtig god idé at vælge strømper uden elastikkant foroven, så de ikke strammer ind om ankel/læg, men stadig luner.
Du kan også overveje at bruge et par dun-sko, af den slags, som man også bruger til flyverdragten, hvis du vil være sikker på at holde hendes fødder varme og så kan det være en god idé at bruge nattøj med uld, fordi det varmer hende lidt ekstra.
En dyne eller tæppe kan måske accepteres ved at I i første omgang, kun giver hende det på der, hvor hun accepterer det. Det vil sige, at hvis hun acceptere at have lidt tæppe på overkroppen, men vil ...
... have benene og fødderne fri, så start med det og i takt med at hun så vænner sig til det, så giv hende mere og mere tæppe på.
Derudover vil jeg også lige sige, at I naturligvis skal være opmærksomme på om jeres datter generelt har svært ved at kapere berøring. Hvordan har hun det med kærtegn, med at få tøj på? Bliver hun generet af dette? Protesterer hun? Irriterer syninger, vaskemærker osv. hende?
Jeg spørger fordi nogle børn har det man kalder for taktil skyhed, det betyder at de overreagerer på berøring. De bryder sig generelt ikke om tøj, protesterer over klistrede og våde fingre, vil ikke nusses og kærtegnes blidt - men vil hellere tumle mere voldsomt og berøres med dybe tryk. En ergo- eller fysioterapeut kan hjælpe med dette og lave specielle øvelser for barnet og nogle børn kan også have glæde af en speciel dyne, det der hedder en kugledyne. De er dog ret dyre, selvom de kan lejes og det kan være en god idé at I lige undersøger om jeres datter kan have problemer med en overfølsom berøringssans, før I evt forsøger med en sådan dyne.
Men nu har I lidt at gå videre med :) Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.