Svar: Skift af vuggestue - 15 mdr.
Hej med dig
Det er aldrig uden omkostninger at flytte et barn. Det at blive flyttet, at skulle forholde sig til nye voksne, nye børn, nye rutiner, nye regler .. det er hårdt. Det svarer til at du skulle skifte arbejde, bare værre - fordi du jo vil kunne spørge dig for, du vil kunne spørge ind til ting, du var i tvivl om eller ikke forstod og det kan din dreng ikke, han kan kun følge med ...
Der er lavet undersøgelser som viser, at børn i et par måneder efter deres indkøring i institution har forhøjet stresshormon i kroppen, simpelthen fordi det er så stressende for dem, at skulle forholde sig til så ny en verden.
Men det betyder naturligvis ikke, at man ikke kan flytte sit barn, for naturligvis kan man det - man skal bare være bevidst om, hvorfor man gør det og også være bevidst om, at det kræver ekstra opmærksomhed og ro omkring barnet i den periode og at man godt kan få et barn der har ekstra meget brug for en lige der. Så man skal være indstillet på og have overskud til at barnet reagerer - og hos jer - netop overskud igen, nu hvor det ellers lige er begyndt at gå godt ...
I ved hvad I har og ikke hvad I får og det lyder for mig som om, at inden I tager nogen beslutning, så bør du lave en liste med fordele og ulemper - hvad taler for og hvad taler imod flytning, trods det at der jo er mange ubekendte.
Du beskriver et sted, som umiddelbart fungerer. Han er glad for at være der, har nu knyttet sig til pædagogerne og den ene pædagog er ligefrem fantastisk! De er flere lidt større børn og naturligvis er der lige nu en del nye børn, men det lyder også som om at børneflokken vil være nogenlunde stabil fra nu af og de næste 15 måneder frem. Samtidig lyder det som om at det skift, der naturligt vil være, hvis denne institution lukker igen - vil være omkring din drengs start i børnehave, ...
... så at lade ham være hvor han er, indtil han skal i børnehave, vil således give ham et skift mindre, hvilket måske vil være godt for ham - netop fordi han lyder til at trives nu.
Jeg kan godt se at det lyder rigtig dejligt med morgensang, udeleg og motorikrum - men kan han overhovedet få plads der og hvad så bagefter?
Jeg kan også godt se, at det ikke er så rart, når der hænges en seddel op om, at der nu ikke er ressourcer til at tage på ture eller lave aktiviteter med de ældste børn - det bliver man naturligvis ked af som mor, til en af de ældste! Men spørgsmålet er om ikke det er noget, man kan gøre noget ved? Er der lavet en forældregruppe - et aktivitetsudvalg i vuggestuen? Netop når den har ry for at være midlertidig, så er det måske ekstra vigtigt at dette prioriteres, så alt ikke bliver med en indstilling om at "det nytter alligevel ikke noget, når vi skal lukkes" - for det skal jo fungerer rigtig godt for både børn, forældre og ikke mindst også pædagoger :)
Måske kunne I som forældre finde ud af at tilbyde jeres hjælp og tage med på tur en gang imellem? Måske kunne I tilbyde at træde til, når der til jul skal "klippes og klistres", laves mussetrapper og julehjerter eller bages julekager - hvad det nu kan være som kunne være en aktivitet også for de store. Man kunne måske godt holde et møde i institutionen om, hvordan alle kan hjælpe til med at det er et skønt sted at være, netop så det ikke bare bliver en gennemgangsstation ...
Hvis der så ikke er lydhørhed, ingen opbakning osv. så kan I naturligvis stadig vælge at flytte ham, men i første omgang var det måske værd at få lidt fornemmelse af, hvad de andre forældre tænker og har lyst til ... :)
Håber du kan bruge mine tanker videre, og at I finder ud af, hvad der mon er bedste løsning for jer.
Fortsat held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder