Annonce

Annonce

Svar: Alle de svære beslutninger


6. september 2011

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Jeg synes det er rigtig synd, at der ikke er mulighed for at du kan være lidt mere sammen med din datter i institutionen, når du nu har mulighed for det ... Måske vil det være okay, for dem, at du bliver der og sidder der, når de spiser kl 11-11.30 - så du på det tidspunkt er der og hun således oplever, at du er helt okay og tryg ved stedet. Hun vil naturligt spejle sig i dig og de signaler du sender ...

Under alle omstændigheder er det godt, at I nu oplever, at det går fremad og at hun begynder at knytte sig til pædagogerne og lader sig trøste af dem. Det er meget fint. Det er sådan at børn naturligt skal kunne knytte sig til forskellige voksne og man skelner mellem primære og sekundære omsorgspersoner. I vil som mor og far være hendes primære omsorgspersoner og hun vil være knyttet til jer, på en anden måde end hun vil være til pædagogerne - de vil være hendes sekundære omsorgspersoner og det er vigtigt at hun på sigt kan bruge dem og finde trøst hos dem, netop når I ikke er der og kan være der for hende :)

Så ...


Annonce

... at hun nu begynder at vise tilknytning og lader sig trøste bedre, er et godt tegn og det lyder som om at I skal give det en chance... :)

Med hensyn til at afbryde indkøringen med en ferie ... det kan meget vel betyde, at I skal starte forfra igen fordi hun vil komme væk fra rutinen med at skulle afleveres. Men modsat, så lyder det jo også som om at hun kunne profitere rigtig godt af at have jer for sig selv 24 timer i døgnet i en periode og på den måde mærke, at I stadig er der for hende, passer på hende og elsker hende :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det lyder dejligt med muligheden for ferie og som udgangspunkt synes jeg at I skal tage af sted og netop nyde at I kan være sammen som familie. Men jeg kan ikke love at det er uproblematisk i forhold til at skulle starte op i institutionen igen, når hun ikke har gået der længere end hun har - det kan gå begge veje. Måske vil hun atter blive ked af det, men måske vil hun netop have lettere ved at starte fordi I har haft en periode hvor I har været sammen 100 % ... Det må tiden vise.

Fortsat held og lykke! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Muslingeskaller - brystvorte

Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.

Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce