Annonce

Annonce

Brev:

6 eller 7 måltider om dagen?


29. august 2011

Alder:
12 mdr.

6 eller 7 måltider om dagen?

Hej Helen,

Gilbert er nu 1 år og 2 uger og har gået i vuggestue siden før sommer – med stor succes. Han er glad og tryg derhenne og vi mærker ikke andet derhjemme, end at han nyder når han har os hele dagen som i weekenderne:)

Han spiser godt – til morgenmad altid havregrød, nu uden frugt men med lidt kanelsukker på. Vand og så et stk frugt på vej i vuggestuen, fordi han oftest tager en morgenlur, mens de får frugt kl 9. De siger, han spiser godt med frokost, sover et par timer derefter og får så eftermiddagsmad lige før han bliver hentet kl 15-15.30 (jeg synes i øvrigt, det er et langt stræk uden mad, fra 10.30-14.45?).

Men han er MEGET sulten hele eftermiddagen og aftenen…han får brød-frugt-ost eller yoghurt med havregryn ca kl. halv fem og spiser godt her; så spiser vi aftensmad kl 18 hvor han spiser alt undtagen grøntsager (kun hvis de er meget skjulte!) og så er vi nødt til at fylde godnatgrød på ham allerede kl 19 efter vi stoppede med godnatflasken. Her spiser han enten øllebrød eller musligrød – en god portion. Sover ok (på nær tænder…) og er så MEGET sulten lige ...


Annonce

... umiddelbart efter han er stået op mellem halv seks og halv syv – han vågner glad, snakker og nuldrer lidt rundt i egen seng, men når vi så har taget ham op skal morgenmaden altså bare på bordet i en fart!

Han siger sommetider selv til, når han er sulten (mam mam mam som dog også kan betyde han er tørstig;-)), men ellers vurderer vi at han er sulten, fordi han bliver irritabel/kort lunte. Men skal vi evt prøve at samle hans eftermiddags-aftens indtag lidt og fx springe kl. 16.30 måltidet over og så fx spise aftensmad tidligere? Eller er det ok, at han nærmest sidder i stolen og spiser konstant fra vi kommer hjem til han puttes (sådan føles det lidt, med al den stillen frem og tilbage og tørre af og vaske hænder-ansigt!). Det skal siges at storesøster også sagtens kan bruge det måltid kl. 16.30 (hun får knækbrød og frugt/grøntsager) OG spise aftensmad, og så får hun somme tider en hel rugbrød med smør kl 20 når hun nærmest ligger i sin seng – så måske har vi bare ”aftenspisende” børn. Jeg tænker bare umiddelbart at det er sundere at spise mest først på dagen?

Glæder mig til at høre dine tanker:)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce