Brev:
9 mdr og ammer MEGET aften og nat
Hej Helen
Tak for en fantastisk brevkasse. Jeg har længe læst dine svar, men vil nu prøve et medlemskab, for jeg har brug for et mere direkte svar.
Min søn på netop 9 mdr. er efterhånden (og endeligt) ved at være godt oppe at køre med skemad/mad i hånden. Det har været noget af en kamp. Vi startede allerede da han var 4 mdr. efter anbefaling fra vores sundhedsplejerske. Men først for ca. 1,5 mdr. siden begyndte han rent faktisk at "tage fra" (da han begyndte at kunne få mad i hånden - han VIL selv).
Han får nu 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider i løbet af dagen. Det varierer dog meget, hvor meget han spiser. Og generelt er det lettest at få ham til at spise A38 og frugtmos, hvis man vil have en vis mængden i ham, men han elsker som sagt mad i hånden (kogte grøntsager, frikadeller osv osv) - men dér føler jeg mig ikke sikker på, at han får indenbords.
For problemet er, at han også stadig ammer meget. Udover de fem måltider, ammer jeg ham stadig formiddag og eftermiddag. Han er simpelthen meget brystsøgende og jeg føler i forvejen at jeg skal holde mig fra ham for at holde det på dette niveau, hvilket er svært, når jeg går alene hjemme med ham. Så dette er et foreløbigt "kompromis". Det skal siges, at han altid har spist meget. Indtil for 1,5 mdr siden spiste han nok ca. 12 gange hos mig i døgnet. Så vi har allerede reduceret det væsentligt på det sidste/på forholdsvis kort tid.
Den største udfordring lige nu er , at udover formidddag og ...
... eftermiddag får han også bryst før natten, ca. kl. 20, igen ved midnatstid og en gang i løbet af natten. Og normalt også ca kl. 6 (dvs. tidlig morgen).
De sidste aftner/nætter har han endda spist mere.
Jeg vil virkeligt gerne snart af med de natamninger, men jeg ved simpelthen ikke, hvad vi skal gøre.
Vores strategi har hele tiden været at forsøge at få fast føde i ham, i håbet om, at han derefter selv ville behøve mælken mindre. Og man kan sige, at det trods alt er lykkedes i løbet af dagen. Men eftersom han lige nu spiser 5 gange fast føde i løbet af dagen, så ved jeg ikke, hvad vores næste step skal være.
Er det at fjerne de to dagamninger? Min mand starter orlov d. 1 sept., og så har vi to mdr. sammen.
Eller hvad kan vi gøre for at fjerne amninger om aften/nat?
Generelt er vi ikke til "hårde" metoder (som fx. Godnat og sov godt). Vi vil så vidt muligt gerne nå til gode løsninger uden tvang og gråd.
Og det skal siges, at vi har en meget glad dreng, så han trives fint. Han vejer 10 kg. Problemet er, at vi snart gerne vil kunne sove lidt længere stræk om natten - også for hans egen skyld.
Da han var lille sov han fint 5-6 timer i stræk. Dér hvor andre babyer ikke gjorde det. Nu hvor han er større og burde kunne sove fra 20 til 5 (er et ikke sådan?), vågner han ofte.....det er lidt paradoksalt :-)
Jeg glæder mig meget til dit svar, for vi har virkeligt brug for lidt input/ideer.
På forhånd mange tak.
Med venlig hilsen
Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.