Brev:
Lære at sove igennem og spørgsmål om renlighed
Kære Helen,
Vores datter er tre år nu og trives i bedste velgående. Hun er startet i børnehaven i den integrerede institution, hun også gik i vugge stue i, og det går godt. Vi kan godt mærke, hun er ekstra træt og hun tager sig nogle hidsige flip af og til derhjemme, men hun trives derovre og græder ikke en gang, når vi afleverer hende.
Hun har nu altid været en meget bestemt dame, men det har nok intensiveret sig lidt her efter børnehavestart. Hun har også "smidt" sutten, som hun var meget glad for, hvilket er gået godt, men vi kan mærke, at det tager lidt længere at falde til ro om aftenen og om natten, hvis hun vågner. Og hun har smidt bleen, dog vil hun helst lave lort i bleen, og det er kun sjældent at vi kan få hende til at sætte sig på toilettet og forsøge. Det er lykkes to gange;-)
Mit første spørgsmål lyder:
Siden hun var to år er hun kommet ind i vores seng, hvis hun er vågnet om natten og sovet videre der til om morgenen. Hun sover af og til hele natten, men oftest kommer hun ind i vores seng ved 4-5 tiden. På det seneste har det dog været kl 1 hver nat ca. Hun elsker at komme ind til os, jeg tror det i den grad er blevet en vane, så det forhindrer hende i at sove igennem hele natten.
Om 6 uger får hun ...
... en lillebror, og jeg tænker, det ikke er hensigtsmæssigt, at hun sover sammen med os længere så, for så vil lillebror jo vække hende om omvendt. Ihvertfald kunne jeg rigtig godt tænke mig at gøre en indsats nu for at lære hende at sove igennem hele natten i egen seng.
Hvad tænker du om dette? Tror du, vi kan lære hende at blive i egen seng? F.eks. ved at gå ind til hende, når hun kalder og sidde ved siden af hende og berolige hende, indtil hun igen falder i søvn? Hun vil sikkert protestere højlidt de første nætter, men tror du, at vi på denne måde ville kunne ændre vanen? Eller tænker du, det ville være skadeligt for hende, at hun skal have lov til at have den tryghed, det er at sove hos os? Hun virker ikke utryg overhovedet, men bare meget mor og far glad. Er det for meget oven i suttestop, blestop og børnehavestart?
Mit andet spørgsmål er: Hvorfor vil hun ikke lave på toilettet men kun i bleen? Og hvordan kan vi få hende til at blive helt renlig. Skal vi presse hende eller vente, til hun selv gør det af lyst en dag? Skal vi tilbyde hende belønninger, hvis hun laver på toilettet, i form af is eller gaver, eller vil det være tåbeligt? Eller hvad ville være en god metode?
Det var alt for nu!
Mange hilsner fra hele familien
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.