Brev:
Sove sammen
Hej Helen
Jeg har et spørgsmål om hvorvidt og hvordan jeg skal få mine børn til at sove i samme værelse
Jeg har to dejlige unger en pige på 9 mdr og en dreng på 2 år og 4 mdr. Vi er netop flyttet fra lejlighed til hus og de har fået hver deres værelse. Vores datters tremmeseng er i den forbindelse flyttet ud af vores soveværelse og ind i eget værelse. Hun bliver puttet i sin seng hver aften, men vågner stadig ved 22-23 tiden og bliver ammet og flyttes i den forbindelse ind i vores seng. Det virker trygt og godt for hende og hun nyder at putte ind til os i løbet af natten og nu hvor der sker så meget nyt - hun har lige lært at kravle, er flyttet og startet i vuggestue, så har jeg ingen planer om at lave om på det lige nu. Men på sigt overvejer vi om ungerne skal sove på samme værelse i stedet for hver deres.
Vores søn har sovet på eget værelse siden han var 8 mdr - han har været en flittig gæst i vores seng og det er han stadig velkommen til, men faktisk er han begyndt at sove igennem og kommer for tiden kun ind om morgnen og ...
... putter 5-10 min.
Begge unger er utrolig dårlige til at falde i søvn om aftenen og vores pige vågner stadig meget let om natten og mener at der skal holdes fest i timevis. Vores søn sludre ivrigt i søvne og jeg er i tvivl om det er en god ide at blande de to på samme værelse. Deres værelse er lige ved siden af hinanden så de kan godt høre hinanden - dørene er aldrig lukket, men det giver alligevel lidt distance.
Grundlæggende tænker jeg at det må være dejligt at sove på samme værelse og kunne høre hinanden, men jeg synes også jeg kan se mange problemstillinger - middagslurerne ligger forskudt, de holder hinanden vågen, når de skal sove, vågner pga hinandens lyde (vores pige kan skrige rigtig højt og rigtig meget, når hun skal sove), de skal have legetøj på samme værelse og lære at dele det.
Hvad er din holdning - tror du der er flere fordele end ulemper ved at sove sammen end hver for sig og hvornår vil du umiddelbart gætte på at det er en god ide at flytte dem sammen hvis det er hvad vi beslutter os for?
Tak for en god brevkasse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.