Brev:
Falde i søvn i egen seng - 10 mdr.
Kære Helen
Tusind tak for dit svar sidst. Det var til kæmpestor hjælp og planen var rigtig god.
Nu er Gustav blevet 10 måneder og der er to ting, der fylder hos mig/os. For det første er Gustav ikke meget for at falde i søvn i sin egen seng. Da han var mindre skulle han vugges i søvn, men så opdagede min mand, at hvis man lå sammen med ham i vores seng, kunne han falde i søvn selv. Dengang var det jo et fremskridt og vi tænkte, at det var en god overgang til at falde i søvn selv i egen seng. Men nu er det hverken gået værre eller bedre end, at Gustav eeelsker at falde i søvn i vores seng og helst ligge der det meste af natten.
Hans seng står i soveværelset, da vi bor i en to-værelses lejlighed, så jeg kan godt forstå han brokker sig og hellere vil over i vores seng, men han har sådan en fin seng selv, som jeg synes han skal sove i. Som det er nu får han lov at tumle lidt i vores seng og blive døsig og så prøver vi at lægge ham i hans egen seng, men han bliver virkelig ulykkelig og så snart han kommer i vores seng falder han til ro og lægger sig til at sove. Det kan sagtens tage 3 forsøg, hvor han til sidst klynker lidt ved at blive lagt i sin seng, men så overgiver sig.
Er det dumt at starte i vores seng? Hvordan får vi ham ...
... til at "kunne lide sin seng"? (Jeg ville sådan ønske at han havde sit eget værelse, men sådan er det desværre ikke). Jeg ammer ham ikke længere inden sengetid, fordi jeg gerne vil stoppe helt med at amme snart (det er den anden ting). Han får istedet grød og et glas mælk - det fungerer supernemt og han er nem at putte ligegyldigt om det er mor eller far der putter.
Han får så mælk sen aften og tidlig morgen eller sen aften og midt nat. Nogle gange kommer han over i egen seng efter første amning, men ofte bliver han liggende i vores, da han stadig har mange opvågninger, og det er nemmere at tysse ham til ro, når han ligger lige ved siden af, men egentlig har jeg også lidt dårlig samvittighed over at han ligger der, for det er jo vores egen skyld, når vi har ladet ham ligge der så meget.. Vil gerne høre dine tanker.
Jeg vil gerne nøjes med at amme sen aften og inden han skal starte i vuggestue d. 8. august stoppe helt. Tror du, det er realistisk? Det er flere uger siden, at han helt mistede interessen for at amme inden middagslur og som sagt gik det fint med at fjerne putteamningen. Jeg tænker selvfølgelig lidt på hans væskebehov - skal han have noget mme i kop indtil han er et år, eller er vand og sødmælk fint?
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.