Brev:
Klatreaben
Kære Helen
Jeg har med stor fornøjelse læst brevkassen og nu er tiden så kommet til mit egne spørgsmål.
Vi har en rask lige gut på 14 måneder. Han er "Mr Average" i vægt og højde og har altid ligget lige på 50% linjen lige siden fødslen.
Der hvor han falder lidt undenfor er hans motoriske færdigheder. Samuel er bomstærk, næsten kun muskler, kan hive sig op i armene alene, kan klatre op af og ud af det meste, inklusive kravlegårde og vindueskarmen. Han kravlede da han blev 6 måneder og var enormt hurtig. Pædagogen i vuggestuen, hvor vi også havde vores ældste og som vi er meget glade for og helt trygge ved, siger hun aldrig har set noget ligende i hendes 19 år. Vi har løbende et væddemål (for sjov) hos hvem han får flest blå mærker. Han er altid glad, velovervejet, rolig og hverken overmodig eller manisk, bare meget opsat på at komme i højden og bliver ved til han når det.
Mit spørgsmål går på hvor meget han skal støttes i det her. Sikkerhed er det vigtigste - men jeg mener ikke (modsat min mand) at han skal holdes hysterisk væk fra vinduet eller stolen eller rutschebanen og råbes af, men snarere lære at omgås dem ...
... med forsigtighed og respekt. Han synes det er sjovt at hænge i hegnet til legepladsen og kan komme over toppen selv med lidt hjælp, men man skal jo heller ikke lære ham at blive udbryderkonge.
Jeg vil så gerne have at han bevarer glæden ved det fysiske, da ingen af os på nogen måde er det, og han har allerede plads i den skovbørnehave, hans storesøster har haft meget glæde af, så han får afløb for det et sted. Vi skal jo ikke hæmme ham. Han minder mere end noget andet om den Libero reklame med barnet på bjerget, der også kører på din side!
En anden udfording er at ingen bedsteforældre vil have ansvaret for ham mere end en gåtur med klapvognen, så udover vuggestuen og os har vi ikke de store pasningsmuligheder.
Jeg har svært ved at se om det er os, der skaber problemet ved at fortælle om de ting han finder på og vi bare skal lade være, men på den anden side skal man jo ikke være i selskab med ham ret længe for at finde ud af det.
Vi sætte gerne grænser og vores børn skal opføre sig ordentligt, især i selskab med andre, men lige præcis på dette område er jeg nervøs for at påvirke Samuel negativt.
På forhånd tak
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.